Friptura de porc este mai gustoasă preparată bucată întreagă, durează mai mult dar merită!
Poftă bună!
Ceafa de porc se unge bine cu uleiul.
Se presară sarea și piperul pe o parte.
Se adaugă sare și piper și pe cealaltă parte. Adăugăm apă, acoperim cu capacul și punem la cuptor la foc mic timp de o oră.
După o oră întoarcem ceafa pe cealaltă parte și presărăm vegeta. Pentru o preparare mai bună este indicat să o întoarceți de pe o parte pe alta cam de 2-3 ori, eventual să îi mai adăugați apă dacă este necesar.
Cu jumătate de oră înainte de a opri focul întoarcem pe cealaltă parte și lăsăm friptura fără capac să se rumenească.
Servim friptura tăiată felii cu orice fel de garnitură de legume.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.