Friptura de porc este mai gustoasa preparata bucata intreaga, dureaza mai mult dar merita!
Pofta buna!
Ceafa de porc se unge bine cu uleiul.
Se presara sarea, si piperul pe o parte.
Se adauga sare si piper si pe cealalta parte. Adaugam apa, acoperim cu capacul si punem la cuptor la foc mic timp de o ora.
Dupa o ora intorceam ceafa pe cealalta parte si presaram vegeta. Pentru o preparare mai buna este indicat sa o intoarceti de pe o parte pe alta cam de 2-3 ori, eventual sa ii mai adaugati apa daca este necesar.
Cu jumatate de ora inainte de a opri focul intoarcem pe cealalta parte si lasam friptura fara capac sa se rumeneasca.
Servim friptura taiata felii cu orice fel de garnitura de legume.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.