Ceafă de porc la tavă

rețeta postată de

Friptura de porc este mai gustoasă preparată bucată întreagă, durează mai mult dar merită!

Poftă bună!

Ingrediente
Ceafă de porc
2 kg
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
1 lingurita
   
Vegeta
2 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Apă
150 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Ceafa de porc se unge bine cu uleiul.

Ceafă de porc la tavă - Pas 1
Pas 2

Se presară sarea și piperul pe o parte.

Ceafă de porc la tavă - Pas 2
Pas 3

Se adaugă sare și piper și pe cealaltă parte. Adăugăm apă, acoperim cu capacul și punem la cuptor la foc mic timp de o oră.

Ceafă de porc la tavă - Pas 3
Pas 4

După o oră întoarcem ceafa pe cealaltă parte și presărăm vegeta. Pentru o preparare mai bună este indicat să o întoarceți de pe o parte pe alta cam de 2-3 ori, eventual să îi mai adăugați apă dacă este necesar.

Ceafă de porc la tavă - Pas 4
Pas 5

Cu jumătate de oră înainte de a opri focul întoarcem pe cealaltă parte și lăsăm friptura fără capac să se rumenească.

Servim friptura tăiată felii cu orice fel de garnitură de legume.

Ceafă de porc la tavă - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 240 min
Sursă: amalia80