Tartă cu brânză, ciuperci și bacon

rețeta postată de

Tot mi-am propus să fac o tartă sărată cu brânză, ciuperci și bacon și am făcut, pot spune că s-a terminat rapid, nu a mai rămas nici măcar o feliuță.

O rețetă simplă și rapidă, dar foarte gustoasă!

Atenție nu se pune sare pentru că are sare brânza și baconul!

Ingrediente
Aluat foietaj proaspăt
1 buc
   
Bacon
200 g
   
Brânză feta sau telemea
150 g
   
Ciuperci albe proaspete
150 g
   
Ouă
3 buc
   
Smântână
50 g
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 buc
câteva fire de verdeață
Pași de urmat
Pas 1

Ingredientele sunt pregătite.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 1
Pas 2

Întindem aluatul în formă de tartă, unsă cu ulei și pudrată cu făină, și o înțepăm cu furculița din loc în loc.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 2
Pas 3

Punem șunculița pe toată suprafața aluatului.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 3
Pas 4

Adăugăm și ciupercile tăiate feliuțe.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 4
Pas 5

Și punem și brânza tăiată cubulețe.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 5
Pas 6

Într-un bol mixăm ouăle cu smântâna și verdeața tocată fin.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 6
Pas 7

Turnăm compoziția mixată pe toată suprafața tartei.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 7
Pas 8

Dăm la cuptor pentru aproximativ 45-50 min la 175 grade.

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 8
Pas 9

O lăsați să se răcorească puțin și o feliați!

Poftă Bună!

Tartă cu brânză, ciuperci și bacon - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8 porții)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min