Ce e mai placut in casa decat mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor. Va propun o reteta de paine presarata cu susan. Susan care in final iese rumenit si se consuma primul!
Faina, sarea, zaharul se amesteca bine in vas. Topim drojdia in zer si framantam pana se omogenizeaza. La final adaugam uleiul si framantam iar pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut o ora.
Punem painea intr-un vas yena uns cu margarina sau unt si lasam sa creasca inca jumatate de ora. Se poate pune si in doua vase dar ies painitile mai mici si se coc mai repede. Pentru ca am pus tot aluatul intr-un vas, am sectionat exteriorul cu cutitul sa creasca mai frumos.
Presaram susan si dam la cuptor pentru jumatate de ora. In fotografie se vede cam cat creste si in tava.
Scoatem din cuptor si din vas painea, o umezim cu apa si o invelim intr-un prosop.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.