Ce e mai plăcut în casă decât mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor. Vă propun o rețetă de pâine presărată cu susan. Susan care în final iese rumenit și se consumă primul!
Făina, sarea, zahărul se amestecă bine în vas. Topim drojdia în zer și frământăm până se omogenizează. La final adăugăm uleiul și frământăm iar până nu se mai lipește aluatul de mâini. Acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut o oră.
Punem pâinea într-un vas yena uns cu margarină sau unt și lăsăm să crească încă jumătate de oră. Se poate pune și în două vase, dar ies pâinile mai mici și se coc mai repede. Pentru că am pus tot aluatul într-un vas, am secționat exteriorul cu cuțitul să crească mai frumos.
Presărăm susan și dăm la cuptor pentru jumătate de oră. În fotografie se vede cam cât crește și în tavă.
Scoatem din cuptor și din vas pâinea, o umezim cu apă și o învelim într-un prosop.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.