Paine de casa cu susan

reteta postata de

Ce e mai placut in casa decat mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor. Va propun o reteta de paine presarata cu susan. Susan care in final iese rumenit si se consuma primul!

Ingrediente
Faina alba de grau
1 kg
Zer
500 ml
Oua
1 buc
Sare
4 lingurite
Zahar
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Drojdie proaspata
20 g
Susan
4 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Faina, sarea, zaharul se amesteca bine in vas. Topim drojdia in zer si framantam pana se omogenizeaza. La final adaugam uleiul si framantam iar pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut o ora.

Paine de casa cu susan - Pas 1
Pas 2

Punem painea intr-un vas yena uns cu margarina sau unt si lasam sa creasca inca jumatate de ora. Se poate pune si in doua vase dar ies painitile mai mici si se coc mai repede. Pentru ca am pus tot aluatul intr-un vas, am sectionat exteriorul cu cutitul sa creasca mai frumos.

Paine de casa cu susan - Pas 2
Pas 3

Presaram susan si dam la cuptor pentru jumatate de ora. In fotografie se vede cam cat creste si in tava.


Paine de casa cu susan - Pas 3
Pas 3

Scoatem din cuptor si din vas painea, o umezim cu apa si o invelim intr-un prosop.

Paine de casa cu susan - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 180 min
Sursa: amalia80