Piept de rață cu pilaf

rețeta postată de

Dacă ești posesorul unei rațe crescută la țară, alimentată cu cereale este păcat să nu faci copiilor un pilaf adevărat. O mâncare bună, gustoasă, chiar și pentru copii mofturoși!

Ingrediente
Piept rață
1 buc
rață de curte
Orez
150 g
   
Sare
1 lingura
   
Morcovi
1 buc
   
Pătrunjel rădăcină
1 buc
   
Păstârnac
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de rață se taie în două și se pune la fiert. După ce s-a luat spuma se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 2 ore.

Piept de rață cu pilaf - Pas 1
Pas 2

După 2 ore adăugăm sarea și legumele rase.

Piept de rață cu pilaf - Pas 2
Pas 3

După 10 minute adăugăm orezul.

Piept de rață cu pilaf - Pas 3
Pas 4

Măsurăm proporția 1 parte orez la 4 și 1/2 de supă (fiind pentru copii nu-l închegăm foarte tare) și dacă mai este nevoie adăugăm apă.

Punem la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.

 

Piept de rață cu pilaf - Pas 4
Pas 5

Servim cald, opțional se poate adăuga pătrunjel verde.

Piept de rață cu pilaf - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 60 min
Sursă: amalia80