Dacă ești posesorul unei rațe crescută la țară, alimentată cu cereale este păcat să nu faci copiilor un pilaf adevărat. O mâncare bună, gustoasă, chiar și pentru copii mofturoși!
Pieptul de rață se taie în două și se pune la fiert. După ce s-a luat spuma se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 2 ore.
După 2 ore adăugăm sarea și legumele rase.
După 10 minute adăugăm orezul.
Măsurăm proporția 1 parte orez la 4 și 1/2 de supă (fiind pentru copii nu-l închegăm foarte tare) și dacă mai este nevoie adăugăm apă.
Punem la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.
Servim cald, opțional se poate adăuga pătrunjel verde.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.