Daca esti posesorul unei rate crescuta la tara, alimentata cu cereale este pacat sa nu faci copiilor un pilaf adevarat. O mancare buna, gustoasa, chiar si pentru copii mofturosi!
Pieptul de rata se taie in doua si se pune la fiert. Dupa ce s-a luat spuma se acopera si se fierbe la foc mic timp de 2 ore.
Dupa 2 ore adaugam sarea si legumele rase.
Dupa 10 minute adaugam orezul.
Masuram proportia 1 parte orez la 4 si 1/2 de supa (fiind pentru copii nu-l inchegam foarte tare) si daca mai este nevoie adaugam apa.
Punem la cuptor la foc mic pentru 30 de minute.
Servim cald, optional se poate adauga patrunjel verde.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.