La Suceava ciorba se numește borș (pentru că se acrește cu borș acru) și am vrut să vă împărtășesc o rețetă pe care eu o fac des, mai ales în post (atunci nu mai punem și smântâna deasupra )
Pregătim ingredientele.
Într-o oală (de 5 L) se pune uleiul și ceapa tocată mărunt, la călit... la foc mic.
Morcovii se taie mărunt și se adaugă peste ceapă.
Se taie și celelalte legume mărunt și se adaugă în oală.
Apoi punem verdeața, pătrunjel și leuștean, dacă aveți verde... dacă nu, uscate (eu am pus uscate de data asta).
Se adaugă o lingură de bulion și se amestecă.
Apoi se completează oala cu apă caldă, să fie 3/4 plină. Se adaugă o lingură de sare și se lasă să fiarbă cca 20 min.
Se taie cartofii mărunt și se adaugă și ei în borș.
După 10 minute se adaugă în oală sfecla roșie dată pe răzătoarea mare.
Imediat punem și o lingură de borș Maggi sau 150 ml borș acru (după cum aveți), 50 g fidea, Vegeta după gust, mai lăsăm 5 min și oprim focul.
La sfârșit se mai pune un pic de leuștean deasupra.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.