Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava)

reteta postata de

La Suceava ciorba se numeste bors( pentru ca se inacreste cu bors acru) si am vrut sa va impartasesc o reteta pe care eu o fac des, mai ales in post (atunci nu mai punem si smantana deasupra )

Ingrediente
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Pastarnac
1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(o felie din ea)
Ardei gras rosu
1 buc
(jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Sfecla rosie
4 buc
(eu cumpar gata fiarta)
Ulei
50 ml
Patrunjel verde
1 lingurita
(sau uscat )
Leustean verde
1 lingurita
(sau uscat,depinde de sezon)
Bors maggi
1 lingura
(sau acru-150ml-cine are)
Bulion de rosii
1 lingura
Cartofi roz
4 buc
(de marime medie)
Fidea
50 g
(sau taietei)
Sare
1 lingura
Vegeta
1 lingura
(dupa gust)
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 1
Pas 2

Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 2
Pas 3

Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 3
Pas 4

Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 4
Pas 5

Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate(eu am pus uscate de data asta).

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 5
Pas 6

Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 6
Pas 7

Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 7
Pas 8

Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 8
Pas 9

Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 9
Pas 10

Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 10
Pas 11

La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.

POFTA BUNA !

Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava) - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min