La Suceava ciorba se numeste bors( pentru ca se inacreste cu bors acru) si am vrut sa va impartasesc o reteta pe care eu o fac des, mai ales in post (atunci nu mai punem si smantana deasupra )
Pregatim ingredientele.
Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.
Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.
Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.
Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate(eu am pus uscate de data asta).
Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.
Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.
La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.