Știu că e cam devreme pentru o pască, dar i-am promis Lenei că o postez, deci iată-mă cu rețeta. Această rețetă se poate face în orice moment al anului, nu doar de Paști, pentru că este ca o prăjitură.
Pregătim ingredientele. Ouăle trebuie scoase mai din timp, să fie la temperatura camerei.
Se amestecă bine brânza cu zahărul pudră și untul topit.
Apoi se adaugă gălbenușurile și se amestecă.
Se adaugă praful de copt, făina, grișul, coaja de lămâie, esența de vanilie, stafidele și se amestecă bine.
La urmă se adaugă albușurile bătute spumă tare. Se încorporează încet.
Ungem cu unt o tavă rotundă (preferabil cu pereți detașabili), o tapetăm cu făină sau hârtie de copt și adăugăm compoziția de brânză. Se poate orna cu stafide (sau o lăsați simplă), apoi se dă la cuptor timp de 110 min la 175°.
Și...produsul final, vă asigur că e delicioasă
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.