Stiu ca e cam devreme pentru o pasca, dar i-am promis Lenei ca o postez, deci iata-ma cu reteta. Aceasta reteta se poate face in orice moment al anului, nu doar de Pasti, pentru ca este ca o prajitura.
Pregatim ingredientele.Ouale trebuie scoase mai din timp,sa fie la temperatura camerei.
Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.
Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.
Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.
La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.
Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.
Si...produsul final, va asigur ca e delicioasa
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.