Pasca cu branza de vaci,fara aluat

reteta postata de

Stiu ca e cam devreme pentru o pasca, dar i-am promis Lenei ca o postez, deci iata-ma cu reteta. Aceasta reteta se poate face in orice moment al anului, nu doar de Pasti, pentru ca este ca o prajitura.

Ingrediente
Branza de vaci
1 kg
Oua
6 buc
(sau 7 daca sunt mai mici)
Zahar pudra
400 g
Faina alba
4 linguri
Gris
2 linguri
Unt
150 g
Praf de copt
1 buc
Stafide
50 g
Esenta de vanilie
1 buc
(o fiola)
Coaja de lamaie rasa
1 buc
(coaja rasa de la o lamaie)
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.Ouale trebuie scoase mai din timp,sa fie la temperatura camerei.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 1
Pas 2

Se amesteca bine branza cu zaharul pudra si untul topit.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 2
Pas 3

Apoi se adauga galbenusurile si se amesteca.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 3
Pas 4

Se adauga praful de copt, faina, grisul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, stafidele si se amesteca bine.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 4
Pas 5

La urma se adauga albusurile batute spuma tare. Se incorporeaza incet.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 5
Pas 6

Ungem cu unt o tava rotunda (preferabil cu pereti detasabili), o tapetam cu faina sau hartie de copt si adaugam compozitia de branza.Se poate orna cu stafide (sau o lasati simpla), apoi se da la cuptor timp de 110 min la 175°.

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 6
Pas 7

Si...produsul final, va asigur ca e delicioasa

POFTA BUNA !

Pasca cu branza de vaci,fara aluat - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 125 min