Astăzi vă propun o rețetă de ciupercuțe la cuptor cu bacon și mozzarella.
Nu pot spune decât că sunt delicioase, în rest vă las să vă convingeți singuri!
Pregătim ingredientele.
Se curăță și se spală ciupercile.
Se scot piciorușele și se toacă mărunt.
Pălăriile se condimentează cu sare și piper după care se prăjesc pe grătar cu puțin ulei sau unt pe ambele părți.
Ceapa se toacă mărunt și se călește 5 min.
Adăugăm și ciupercile tocate, le călim puțin.
Adăugăm și baconul, se condimentează cu sare și piper și pătrunjel tocat, după care se lasă să fiarbă sub capac acoperit, până scade apa lăsată de la ciuperci aprox 20 min.
Se iau pălăriile de ciuperci călite și se pune compoziția de mai sus câte 1 linguriță plină în fiecare și se pun într-o tavă unsă bine cu unt.
Ouăle se bat bine cu smântâna.
Și se toarnă pe toată suprafața ciupercilor.
După care se rade mozzarella deasupra sau punem în fiecare ciupercuță câte o mozzarella micuță.
Se dă tava la cuptor pentru 20 min la 180-200 grade.
Apoi se scoate, se presară pătrunjel.
Se servesc calde.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.