Mâncărică de spanac

rețeta postată de

În seara asta m-am gândit să îmi încarc „bateriile” și să prepar ceva lejer, rapid și gustos!

Așa că am gătit o mâncărică de spanac, alături cu ouă ochiuri și felii de mozzarella!

Rezultatul a fost delicios!

Ingrediente
Spanac proaspăt
1 kg
   
Usturoi
2 buc
2 căței mai mari
Suc de roșii
4 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingurita
sărați după gust
Piper
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Spanacul se curăță și se spală în câteva ape.

Apoi îl opărim în apă cu sare și se lasă la scurs.

Mâncărică de spanac - Pas 1
Pas 2

După ce s-a scurs bine, îl tocăm.

Mâncărică de spanac - Pas 2
Pas 3

Într-o cratiță punem uleiul și călim usturoiul.

Mâncărică de spanac - Pas 3
Pas 4

După ce s-a aurit usturoiul adăugăm spanacul tocat, punem puțină apă în care a fiert spanacul și lăsăm să se înăbușe, până scade puțin apa.

Mâncărică de spanac - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugăm bulionul și mai lăsăm puțin să fiarbă.

Mâncărică de spanac - Pas 5
Pas 6

Condimentăm cu sare și piper după gust.

Mâncărică de spanac - Pas 6
Pas 7

Serviți alături de ouă ochiuri și felii de brânză.

 

Poftă Bună!

 

Mâncărică de spanac - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min