O mancare usoara si hranitoare, mai ales cand este frig. Lintea contine mult fier asa ca merge o data pe saptamana. Eu pun si la salate si in legume gen ghiveci si chiar la supe A cum se gaseste de mai multe feluri si in Romania, doar ca trebuie stiut bine timpul de fierbete [nu trebuie tinuta la inmuiat inainte de fierbere].
Pregatim ingredientele, spalam si curatam legumele. Lintea trebuie fiarta inainte [dar nu mult sa nu se zdrobeasca] eu aici am folosit din borcan gata fiarta.
Sunca se taie fideluta sau cum va place voua.
Ceapa se taie marunt, iar morcovii si ardeii cubulete un pic mai mari; asa se vad bucatile in mancare, daca le taiem f. marunt se inmoaie prea tare.
Punem uleiul in cratita si cand este cald punem sunca si o calim un pic, amestecam sa nu se arda.
Adaugam ceapa si morcovii, amestecam 1-2 minute si punem capacul. Lasam sa se scada bine ceapa.
Dupa ce s-au inabusit bine ceapa si morcovii adaugam ardeii, amestecam, condimentam dupa gust. Lasam si adreii sa se caleasc un pic...
...si punem mazarea direct congelata, fierbe mai bine asa.Amestecam si punem capacul, lasam pana se dezgheata de tot mazarea.
Punem sosul de rosii si boiaua, turnam supa sau apa calda [nu fierbinte ca se zbarceste mazarea].
Lichidul trebuie sa acopere bine toate legumele sau depinde cum vreti sa ramana la final,mai zemoasa sau mai consistenta.Se fierbe la foc mic cateva minute.Eu nu pun niciodata faina.
Lintea se pune la final pt. ca fiind fiarta nu trebuie decat sa se amestece bine toate aromele, amestecam si vedem consistenta,se mai poate pune lichid si condimente dupa gust.
Ierburile aromate se pun intotdeauna doar la sfarsit, daca le punem mai repede se fierb prea mult si se pierde toata aroma.Daca nu va place busuiocul puteti pune foi de dafin.
Ouale fierte se curata si se taie in patru, se pun direct in farfurie cate un ou pt. fiecare persoana.
POFTA BUNA.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.