Grâu cu legume

Grâu cu legume

Astăzi am gătit grâu cu legume, o rețetă gustoasă și sănătoasă. Este o rețetă ușor de făcut și se poate servi ca atare sau ca garnitură...și este și de post (deci o idee în plus când nu știți ce să gătiți )

Ingrediente

Ceapă albă
1 buc
   
Vinete
1 buc
   
Dovlecei
1 buc
   
Roșii
1 buc
   
Ardei gras galben
1 buc
(jumătate din el)
Ardei gras roșu
1 buc
(jumătate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumătate din el)
Pătrunjel verde
1 buc
(câteva fire)
Grâu
2 pahare
(2 pahare)
Ulei
50 ml
   
Cub de legume
1 buc
   
Apă caldă
4 pahare
   
Bulion de roșii
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele...

Grâu cu legume - Pas 1
Pas 2

Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt. Roșia se adaugă un pic mai târziu.

Grâu cu legume - Pas 2
Pas 3

Punem uleiul într-o tigaie, apoi legumele la călit pentru 3, 4 minute.

Grâu cu legume - Pas 3
Pas 4

Se adaugă și roșia tăiată cubulețe.

Grâu cu legume - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă două pahare de  grâu, să se împrietenească și el cu legumele . Se amestecă bine.

Grâu cu legume - Pas 5
Pas 6

Se adaugă o linguriță de bulion...

Grâu cu legume - Pas 6
Pas 7

Apoi se adaugă cele 4 pahare de apă caldă (măsurați cu același pahar cu care ați pus grâul), cubul de legume și se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute (până scade apa de tot).

Grâu cu legume - Pas 7
Pas 8

Și aici produsul final

Grâu cu legume - Pas 8
Pas 9

Așa mi-am servit puiul (de aproape 4 ani) la amiază ...am mai adăugat și un steak haché (carne de vită tocată, făcută sub formă de chiftea, care se face pe grătar sau se prăjește în tigaie).

 Sper să încercați și voi, este o rețetă sănătoasă și gustoasă. Se poate servi ca atare sau ca garnitură.

POFTĂ BUNĂ!

Grâu cu legume - Pas 9
Pas 10

Așa arată cutia cu grâu aici, în Franța...sper să găsiți și voi în România, pentru că e foarte bun.

Grâu cu legume - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 25 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Colecții: Legume

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 18 Feb 2011, 18:01

Arata foarte bine, interesant grau ca fierbe asa repede. In Romania cred ca nu se gaseste, eventual de fiert graul inainte si pe urma de pus in legume.

spiriduena
elena (spiriduena) 19 Feb 2011, 00:21

Super reteta, o alta varianta,  fac si eu legume asa dar nu cu grau.

gabriela29sv
gabriela29sv 19 Feb 2011, 17:30

Multumesc pentru aprecieri.Lena ma gandeam si la varianta asta cu graul fiert inainte , dar poate gasiti si grau dintr-asta,aici il gasesc de cumparat cam la toate magazinele...incercati  la carrefour sau auchan.

vicusha
vicusha 13 May 2012, 21:04

As vrea sa incerc sa pun  in loc de griu orz perlat, sper sa imi iasa

gabriela29sv
gabriela29sv 16 May 2012, 09:10

Eu nu am facut niciodata cu orz perlat,dar poti sa incerci.Sa-mi spui cum ti-a iesit ;)...spor la gatit.

Karisha
Karisha 05 Jun 2014, 18:53

Cu orz perlat a iesit super!!!!

Nota mea pentru rețetă: