Astazi am gatit grau cu legume, o reteta gustoasa si sanatoasa.Este o reteta usor de facut si se poate servi ca atare sau ca garnitura ...si este si de post (deci o idee in plus cand nu stiti ce sa gatiti )
Pregatim ingredientele...
Legumele se spala, se curata si si taie marunt.Rosia se adauga un pic mai tarziu.
Punem uleiul intr-o tigaie,apoi legumele la calit pentru 3,4 minute
Se adauga si rosia taiata cubulete.
Apoi se adauga doua pahare de grau, se se imprieteneasca si el cu legumele .Se amesteca bine.
Se adauga o lingurita de bulion....
Apoi se adauga cele 4 pahare de apa calda(masurati cu acelasi pahar cu care ati pus graul), cubul de legume si se lasa sa fiarba timp de 10-12 minute(pana scade apa de tot).
Si aici produsul final
Asa mi-am servit puiutul (de aproape 4 ani) la amiaza ...am mai adaugat si un steak haché( carne de vita toacata, facuta sub forma de galeta,care se face pe gratar sau se prajeste in tigaie).
Sper sa incercati si voi ,este o reteta sanatoasa si gustoasa.Se poate servi ca atare sau ca garnitura.
POFTA BUNA !
Asa arata cutia cu grau aici,in Franta...sper sa gasiti si voi in Romania, pentru ca e foarte bun.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.