Astăzi am gătit grâu cu legume, o rețetă gustoasă și sănătoasă. Este o rețetă ușor de făcut și se poate servi ca atare sau ca garnitură...și este și de post (deci o idee în plus când nu știți ce să gătiți )
Pregătim ingredientele...
Legumele se spală, se curăță și se taie mărunt. Roșia se adaugă un pic mai târziu.
Punem uleiul într-o tigaie, apoi legumele la călit pentru 3, 4 minute.
Se adaugă și roșia tăiată cubulețe.
Apoi se adaugă două pahare de grâu, să se împrietenească și el cu legumele . Se amestecă bine.
Se adaugă o linguriță de bulion...
Apoi se adaugă cele 4 pahare de apă caldă (măsurați cu același pahar cu care ați pus grâul), cubul de legume și se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute (până scade apa de tot).
Și aici produsul final
Așa mi-am servit puiul (de aproape 4 ani) la amiază ...am mai adăugat și un steak haché (carne de vită tocată, făcută sub formă de chiftea, care se face pe grătar sau se prăjește în tigaie).
Sper să încercați și voi, este o rețetă sănătoasă și gustoasă. Se poate servi ca atare sau ca garnitură.
POFTĂ BUNĂ!
Așa arată cutia cu grâu aici, în Franța...sper să găsiți și voi în România, pentru că e foarte bun.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.