La aceasta reteta cantitatile nu sunt valabile, depinde ce tava veti folosi. Aluatul la fel nu este stas, sunt asa multe variante [sigur gasiti si la Lena], eu am facut simplu cu: unt, smantana, ou, drojdie uscata si faina. Lichiorul de anason da o aroma deosebita, sper sa gasiti si in tara. Este mai buna tarta daca este bine insiropat aluatul.
Mai intai pregatim siropul. Amestecam faina cu zaharul si turnam lichiorul, amestecam bine si apoi punem uleiul.
Intindem aluatul intr-o tava de cuptor, cam de 5mm de gros.
Merele cu tot cu coaja le taiem feliute nu foarte subtiri, le stropim cu un pic de suc de lamaie.
Asezam feliile de mar peste aluat si pudram cu multa scortisoara. Punem tava la cuptor si lasam sa se coaca pe jumatate.
Dupa ce sa copt un pic aluatul punem siropul uniform peste toata tarta, nu are nimica daca curge si pe langa, aluatul o sa-l absoarba pe tot [eu am mai adaugat un pic la final].
Cand este gata, siropul care nu a fost absorbit de aluat trebuie sa ramana ca o gelatina. De aceea nu sunt valabine cantitati, depinde mult de aluat si de marimea tavii in care se coace si apoi fiecare cu gustul lui.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.