Tagliolini al' uovo sunt tăiței cu ou, este o rețetă italiană preparată de multe ori de mine.
Pot spune că este printre preferatele mele, pentru că sunt foarte bune, consistente și cu gust delicios de somon.
Am pregătit ingredientele.
Se pune uleiul la încălzit împreună cu untul.
Se adaugă somonul tăiat bucăți mai mari și se călește la foc mic.
Se adaugă o jumătate de cub Knorr.
Se dă focul tare, se adaugă vodkă (1 păhărel).
Îi dăm foc cu bricheta.
Când a luat foc, mestecăm cu lingura până se stinge flacăra.
Se dă focul mic și se adaugă smântâna și un strop de lapte.
Se amestecă bine ca să se unească bine.
Se lasă la foc mic, mic.
Tagliolini se pun la fiert în apă clocotită cu sare.
Se fierb conform prospectului.
Tagliolini fierți îi adăugăm peste compoziția de smântână și somon.
Atenție tagliolini nu se clătesc cu apă, se pun direct peste compoziție.
Se amestecă bine și energic la foc mic, să se unească tot.
Atenție: nu se amestecă foarte mult pe foc, pentru că vor deveni prea uscațioase.
Se servesc imediat calde!
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.