Tagliolini al' uovo sunt taitei cu ou, este o reteta italiana preparata de multe ori de mine.
Pot spune ca este printre preferatele mele, pentru ca sunt foarte bune, consistente si cu gust delicios de somon.
Am pregatit ingredientele.
Se pune uleiul la incalzit impreuna cu untul.
Se adauga somonul taiat bucati mai mari si se caleste la foc mic.
Se adauga o jumatate de cub knorr.
Se da focul tare, se adauga vodka ( 1 paharel ).
Ii dam foc cu bricheta.
Cand a luat foc , mestecam cu lingura pana se stinge flacara.
Se da focul mic si se adauga smantana si un strop de lapte.
Se amesteca bine ca sa se unesca bine.
Se lasa la foc mic, mic.
Tagliolini se pun la fiert in apa clocotita cu sare.
Se fierb conform prospectului.
Tagliolini fierti ii adaugam peste compozita de smantana si somon.
Atentie tagliolini nu se clatesc cu apa se pun direct peste compozitie.
Se amesteca bine si energic la foc mic, sa se uneasca tot.
Atentie: nu se amesteca foarte mult pe foc, pentru ca vor deveni prea uscacioase.
Se servesc imediat calde!
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.