O reteta usoara si rapida, place foarte mult copiilor. Aceasta este reteta originala, dar nu inseamna ca nu se mai poate adauga un gratarel de pui sau o felie de sunca prajita.
Pregatim ingredientele, orezul se spala bine si se lasa 15 minute in apa rece.
Punem 2 linguri de ulei in cratita, cand este cald adaugam usturoiul taiat in doua, calim un pic, punem orezul scurs bine de apa, condimentam, calim 1-2 min si orezul apoi punem ramurelele de patrunjel, cuisoarele si apa calda, amestecam bine si lasam la foc mic sa fiarba pana scade toata apa. Punem orezul intr-o strecuratoare si tinem un pic in apa foarte rece (pt. ca sa nu ramana orezul lipicios).
Ungem o tigaie gril (sau normala) cu ulei, incalzim, punem bananele curatate de coaja si taiate in doua. Le prajim 2 minute pe fiecare parte.
Pt. adulti le putem face flambate, adica dupa ce sau facut pe ambele parti turman un pic de coniac pe fiecare bucata si dam foc, asa se flambeaza ( au un gust mai fin, dar pt. copii nu merge).
Ouale le prajim ochuiri chiar la final; si servim imediat .Eu am pus si un pic de sos de rosii.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.