O rețetă ușoară și rapidă, place foarte mult copiilor. Aceasta este rețeta originală, dar nu înseamnă că nu se mai poate adăuga un grătarel de pui sau o felie de șuncă prăjită.
Pregătim ingredientele, orezul se spală bine și se lasă 15 minute în apă rece.
Punem 2 linguri de ulei în cratiță, când este caldă adăugăm usturoiul tăiat în două, călim un pic, punem orezul scurs bine de apă, condimentăm, călim 1-2 minute orezul, apoi punem crenguțele de pătrunjel, cuișoarele și apa caldă, amestecăm bine și lăsăm la foc mic să fiarbă până scade toată apa. Punem orezul într-o strecurătoare și îl ținem un pic în apă foarte rece (pt. a nu rămâne orezul lipicios).
Ungem o tigaie grill (sau normală) cu ulei, încălzim, punem bananele curățate de coajă și tăiate în două. Le prăjim 2 minute pe fiecare parte.
Pt. adulți le putem face flambate, adică după ce s-au făcut pe ambele părți turnăm un pic de coniac pe fiecare bucată și dăm foc, așa se flambează (au un gust mai fin, dar pt. copii nu merge).
Ouăle le prăjim ochiuri chiar la final; și servim imediat. Eu am pus și un pic de sos de roșii.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.