Orez Cubanez

rețeta postată de

O rețetă ușoară și rapidă, place foarte mult copiilor. Aceasta este rețeta originală, dar nu înseamnă că nu se mai poate adăuga un grătarel de pui sau o felie de șuncă prăjită.

Ingrediente
Orez
200 g
   
Ouă
3 buc
1 pt. fiecare persoană
Banane
3 buc
mai verzi, 1 de persoană
Usturoi
2 buc
căței
Ulei de măsline
4 linguri
plus ulei pt. prăj. ouăle
Sare, piper, crenguțe de pătrunjel verde
1 lingurita
după gust
Cuișoare
2 buc
   
Apă caldă
600 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele, orezul se spală bine și se lasă 15 minute în apă rece.

Orez Cubanez - Pas 1
Pas 2

Punem 2 linguri de ulei în cratiță, când este caldă adăugăm usturoiul tăiat în două, călim un pic, punem orezul scurs bine de apă, condimentăm, călim 1-2 minute orezul, apoi punem crenguțele de pătrunjel, cuișoarele și apa caldă, amestecăm bine și lăsăm la foc mic să fiarbă până scade toată apa. Punem orezul într-o strecurătoare și îl ținem un pic în apă foarte rece (pt. a nu rămâne orezul lipicios).

Orez Cubanez - Pas 2
Pas 3

Ungem o tigaie grill (sau normală) cu ulei, încălzim, punem bananele curățate de coajă și tăiate în două. Le prăjim 2 minute pe fiecare parte.

Pt. adulți le putem face flambate, adică după ce s-au făcut pe ambele părți turnăm un pic de coniac pe fiecare bucată și dăm foc, așa se flambează (au un gust mai fin, dar pt. copii nu merge).

Orez Cubanez - Pas 3
Pas 4

Ouăle le prăjim ochiuri chiar la final; și servim imediat. Eu am pus și un pic de sos de roșii.

Orez Cubanez - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: spiriduena