Am preparat 2 tipuri de pizza după o rețetă italiană.
Am fost tare încântată și mulțumită cum mi-a ieșit aluatul.
Subțire, pufos și puțin crocant.
Din aluatul care l-am făcut mi-au ieșit 3 pizza.
Am pregătit ingredientele.
Preparare aluat pentru pizză:
Făina o punem într-un vas și facem în mijloc o gropiță.
Drojdia o amestecăm cu o linguriță de miere, o adăugăm în apă călduță și amestecăm compoziția bine, după care o turnăm toată odată în gropiță.
Amestecăm puțin aluatul cât să se omogenizeze, apoi adăugăm uleiul tot odată.
Frământăm până rezultă un aluat moale, elastic care nu se lipește de mâini.
Punem la crescut pentru minim 2-3 ore.
Între timp, cât aluatul stă la crescut, preparăm salsa:
- într-un bol punem 5 linguri de sos de roșii sau pastă de roșii și se adaugă 4 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță rasă de zahăr și o linguriță de oregano.
Se amestecă bine, să obținem o salsa nici subțire, nici groasă, potrivită.
Tăiem măslinele rondele.
Când aluatul a crescut, îl luăm și îl împărțim în 3 bile.
Tava pentru pizza o ungem bine cu ulei de măsline.
Apoi luăm una din bile și o întindem direct în tava de pizza. O întindem cu mâinile bine, atent până obținem un aluat destul de subțire.
În niciun caz să nu folosiți făcălețul.
După ce am întins bine aluatul, îl ungem cu salsa de roșii pe toată suprafața.
Adăugăm feliile de șuncă presată.
Ciupercuțele opțional.
Măsline tăiate rondele.
Și mozzarella.
Grătarul cuptorului îl poziționăm pe planul cel mai sus din cuptor și lăsăm pizza 7-10 min maxim.
Se scoate, se taie felii și se servește imediat caldă!
Opțional puteți să o serviți cu salsa de roșii deasupra.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.