Ruladă cu gem

rețeta postată de

Un desert rapid, ieftin și foarte ușor de preparat. Va dispărea la fel de repede din farfurie. Gustul poate varia în funcție de gemul sau dulceața pe care o folosiți.

Ingrediente
Ouă
4 buc
   
Făină
4 linguri
   
Zahăr
4 linguri
   
Esență vanilie (fiolă)
1 buc
opțional
Gem (dulceață)
300 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia în funcție de dorința fiecăruia, poate fi făcută și fără nuci
Zahăr
3 linguri
suplimentar, pentru glazură
Cacao pudră
1 lingura
   
Unt
50 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele:

Ruladă cu gem - Pas 1
Pas 2

albușurile le separăm de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul.

Ruladă cu gem - Pas 2
Pas 3

Mixăm albușurile spumă.

Ruladă cu gem - Pas 3
Pas 4

La fel, mixăm gălbenușurile cu zahărul.

Ruladă cu gem - Pas 4
Pas 5

Adăugăm gălbenușurile peste albușuri. Amestecăm.

Ruladă cu gem - Pas 5
Pas 6

Adăugăm făina și vanilia. Mixăm.

Ruladă cu gem - Pas 6
Pas 7

Punem compoziția rezultată în tava de copt tapetată, preferabil, cu hârtie de copt.

Ruladă cu gem - Pas 7
Pas 8

Coacem la foc mediu (aproximativ 180 grade Celsius) 10-15 min. Aveți grijă, se coace foarte repede. Trebuie înțepată cu paiul după primele 10 min.

Ruladă cu gem - Pas 8
Pas 9

O scoatem din tavă. Desprindem hârtia de copt și o ungem cu dulceață, gem amestecat cu nuci pisate.

Ruladă cu gem - Pas 9
Pas 10

O rulăm ușor cât este încă caldă, adică în faza aceasta trebuie să ne mișcăm repede.

Ruladă cu gem - Pas 10
Pas 11

Dacă vrem o putem orna cu o glazură de cacao, care se pregătește foarte repede: amestecăm într-o crăticioară 3 linguri de zahăr cu 3 linguri apă. Fierbem vreo 2 min, apoi adăugăm 1 lingură de cacao și lăsăm la foc mic încă câteva minute până se îngroașă puțin glazura. La sfârșit adăugăm 40-50 gr. de unt.

Ruladă cu gem - Pas 11
Pas 12

Turnăm glazura cât este încă caldă, peste ruladă și presărăm nuci pisate. Dăm rulada la rece pentru 20-30 min ca să fie mai ușor de tăiat. Putem să lăsăm rulada și simplă, dar glazura o face mai gustoasă și mai apetisantă.

Ruladă cu gem - Pas 12
Pas 13

Sectiune:

Ruladă cu gem - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 35 min