Un desert rapid, ieftin si foarte usor de preparat. Va disparea la fel de repede din farfurie.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata pe care o folositi.
Pregatim ingredientele:
albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.
Mixam albusurile spuma.
La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.
Adaugam faina si vanilia. Mixam.
Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.
Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.
O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.
O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.
Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.
Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta
Sectiune:
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.