Un desert rapid, ieftin și foarte ușor de preparat. Va dispărea la fel de repede din farfurie. Gustul poate varia în funcție de gemul sau dulceața pe care o folosiți.
Pregătim ingredientele:
albușurile le separăm de gălbenușuri. Peste gălbenușuri adăugăm zahărul.
Mixăm albușurile spumă.
La fel, mixăm gălbenușurile cu zahărul.
Adăugăm gălbenușurile peste albușuri. Amestecăm.
Adăugăm făina și vanilia. Mixăm.
Punem compoziția rezultată în tava de copt tapetată, preferabil, cu hârtie de copt.
Coacem la foc mediu (aproximativ 180 grade Celsius) 10-15 min. Aveți grijă, se coace foarte repede. Trebuie înțepată cu paiul după primele 10 min.
O scoatem din tavă. Desprindem hârtia de copt și o ungem cu dulceață, gem amestecat cu nuci pisate.
O rulăm ușor cât este încă caldă, adică în faza aceasta trebuie să ne mișcăm repede.
Dacă vrem o putem orna cu o glazură de cacao, care se pregătește foarte repede: amestecăm într-o crăticioară 3 linguri de zahăr cu 3 linguri apă. Fierbem vreo 2 min, apoi adăugăm 1 lingură de cacao și lăsăm la foc mic încă câteva minute până se îngroașă puțin glazura. La sfârșit adăugăm 40-50 gr. de unt.
Turnăm glazura cât este încă caldă, peste ruladă și presărăm nuci pisate. Dăm rulada la rece pentru 20-30 min ca să fie mai ușor de tăiat. Putem să lăsăm rulada și simplă, dar glazura o face mai gustoasă și mai apetisantă.
Sectiune:
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.