În această dulceață păstrăm aroma de vară târzie a pădurii și dulceața murelor. Mergând în zona Neamțului am "cules" această rețetă de la gazde și mure din pădure.
Murele se spală, se scurg bine de apă și se pun într-un vas împreună cu zahărul. Lăsăm vasul la temperatura camerei până se topește zahărul. De obicei durează între 5-12 ore.
Se pune la fiert la foc mic și după jumătate de oră adăugăm lămâia tăiată felii. Lămâia se adaugă pentru a întări aroma murelor și pentru a evita zaharisirea dulcetii.
După 20-30 de minute închidem focul și lăsăm să se răcească dulceața. Puteți să o țineți și mai mult, dar va avea mai puțin sirop și o consistență mai solidă.
După 1-2 ore puneți dulceața în borcane.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.