Lasagna "alba"

reteta postata de

O reteta de lasagna inventata de mine, conform zicalei "ce am in frigider aia mananc...". Combinatia feta, sunca de pui, lasagna cu ou este delicioasa, noua ne-a placut la nebunie!

Ingrediente
Lasagna cu ou barilla
300 g
Branza feta
250 g
Sunca de pui
300 g
Kaiser
200 g
Cascaval
100 g
Faina alba
4 linguri
pt sos
Lapte integral de vaca
750 ml
pt sos
Sare, piper alb
2 g
dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele


Lasagna "alba" - Pas 1
Pas 2

In 50 ml ulei prajim faina de grau si treptat adaugam laptele mestecand continuu. La final condimentam cu sare si piper dupa gust. Obtinem astfel sosul alb pentru lasagna.

 

Lasagna "alba" - Pas 2
Pas 3

Foiel de lasagna le lasam 5 minute la muiat in apa calduta.

Lasagna "alba" - Pas 3
Pas 4

Intr-un vas yena uns cu unt punem un strat de foi de lasagna, un strat de sos alb. Presaram apoi un strat de sunca de pui, kaiserul si branza feta - toate taiate cuburi mic. Se adauga astfel 3 straturi.

Lasagna "alba" - Pas 4
Pas 5

Stratul de deasupra este uns bine cu sos alb. Se pune la cuptor la foc mic timp de 40 de minute.

Lasagna "alba" - Pas 5
Pas 6

Dupa 40 de mintue scoatem lasagna si o presaram deasupra cu cascaval ras pe razatoarea mare. Punem la cuptor pentru inca 5 - 10 minute (cat sa se topeasca cascavalul) si inchidem. Lasam sa se odihneasca 15 minute si o servim calduta. Obligatoriu cu un vin alb, demisec!

Lasagna "alba" - Pas 6
Pas 7

Cum o scoatem din tava? Taiem felii mari si ne ajutam de una sau doua palete.

Lasagna "alba" - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 120 min
Sursa: amalia80