Branza calcica

reteta postata de

Cand ai un copil vrei sa-i oferi ce-i mai proaspat si bun de mancare. Astfel am inceput sa-i prepar fetitei mele branza calcica, o branza dulce si sanatoasa si mereu proaspata.

Ingrediente
Lapte de vaca
600 ml
3,5% grasime
Pastile calciu lactic
6 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim laptele, calciul, o oala de inox , sita si vasul pentru scurs.

Branza calcica - Pas 1
Pas 2

Laptele si pastilele de calciu se pun in oala la foc mic. Se amesteca usor pana se topesc pastilele de calciu si se alege branza de zer. Aceasta operatie dureaza in jur de 5-7 minute

Branza calcica - Pas 2
Pas 3

Intr-o strecuratoare deasa de plastic sustinuta de un vas pentru zer turnam branza. Se poate turna pentru scurs si in strecuratoare de panza (asa cum facea bunica mea) insa strecuratoarea se poate curata si steriliza mai usor.

Branza calcica - Pas 3
Pas 4

Lasam la scurs in jur de jumatate de ora, dar daca va grabiti puteti ajuta scurgerea zerului prin presarea usoara cu lingura de lemn  peste branza.

Branza calcica - Pas 4
Pas 5

Obtinem astfel cam 2 portii de branza proaspata pentru copilasii nostri.


Branza calcica - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: amalia80