Când ai un copil vrei să-i oferi ce-i mai proaspăt și bun de mâncare. Astfel am început să-i prepar fetiței mele brânză calcică, o brânză dulce și sănătoasă și mereu proaspătă.
Pregătim laptele, calciul, o oală de inox, sita și vasul pentru scurs.
Laptele și pastilele de calciu se pun în oală la foc mic. Se amestecă ușor până se topesc pastilele de calciu și se alege brânza de zer. Această operație durează în jur de 5-7 minute.
Într-o strecurătoare deasă de plastic susținută de un vas pentru zer turnăm brânza. Se poate turna pentru scurs și în strecurătoare de pânză (așa cum făcea bunica mea) însă strecurătoarea se poate curăța și steriliza mai ușor.
Lăsăm la scurs în jur de jumătate de oră, dar dacă vă grăbiți puteți ajuta scurgerea zerului prin presarea ușoară cu lingura de lemn peste brânză.
Obținem astfel cam 2 porții de brânză proaspătă pentru copilașii noștri.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.