Cand ai un copil vrei sa-i oferi ce-i mai proaspat si bun de mancare. Astfel am inceput sa-i prepar fetitei mele branza calcica, o branza dulce si sanatoasa si mereu proaspata.
Pregatim laptele, calciul, o oala de inox , sita si vasul pentru scurs.
Laptele si pastilele de calciu se pun in oala la foc mic. Se amesteca usor pana se topesc pastilele de calciu si se alege branza de zer. Aceasta operatie dureaza in jur de 5-7 minute
Intr-o strecuratoare deasa de plastic sustinuta de un vas pentru zer turnam branza. Se poate turna pentru scurs si in strecuratoare de panza (asa cum facea bunica mea) insa strecuratoarea se poate curata si steriliza mai usor.
Lasam la scurs in jur de jumatate de ora, dar daca va grabiti puteti ajuta scurgerea zerului prin presarea usoara cu lingura de lemn peste branza.
Obtinem astfel cam 2 portii de branza proaspata pentru copilasii nostri.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.