O rețetă pe care am "cules-o" de la o gospodină din zona Humorului. Dacă aveți răbdarea să o preparați va fi cu siguranță prima, pentru că vor urma multe altele la fel de bune...
Într-un bol mare se adaugă zahărul, smântâna, cacao și grăsimea.
Adăugăm amoniacul stins în zeamă de lămâie.
Amestecăm bine cu lingura.
Încorporăm treptat făina, întâi amestecând cu lingura, apoi frământând cu mâna, până obținem un aluat consistent.
Separăm albușurile de gălbenușuri și mixăm bine albușurile.
Brânza de vaci, zahărul și gălbenușurile se pun într-un bol mare.
Mixăm bine brânza și celelalte ingrediente și la final adăugăm albușurile.
După ce am mixat bine adăugăm grișul și amestecăm iar.
Împărțim aluatul în două și întindem două foi subțiri. Pregătim hârtie de copt pentru o tavă mare de copt. Să nu vi se pară prea puțin aluatul! Îl întindeți bine și-l mutați în tavă cu ajutorul hârtiei de copt, pe care se va și coace prăjitura.
Adăugați apoi uniform toată umplutura de brânză pe suprafața foii. La final așezați și cealaltă foaie.
Puneți la cuptor la foc mic timp de 40-50 de minute. Puteți testa cu scobitoarea dacă s-a făcut. Scoateți tava din cuptor și lăsați să se răcească.
Scoateți prăjitura din tavă după ce s-a răcit și o porționați la servire.
Se poate servi presărată cu zahăr vanilat.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.