O rețetă tradițională, pentru cei care au la îndemână niște coaste de porc afumate.
Coastele de porc afumate bine se porționează și se lasă la apă rece de seara până dimineața. Dimineața se spală bine în vreo 5-6 ape și se pun la fiert la foc mic. Când a făcut spumă, se mai spală iar până apa devine curată (tot 5-6 ape).
Să nu vă speriați dacă în timpul fiertului apa se înnegrește, este de la fum și este normal. Lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de 3 ore, până când carnea se desprinde de pe os.
Scoatem coastele din oală și alegem carnea de pe os. În acest timp, preparăm hreanul - ras pe răzătoarea mică și amestecat cu sare, oțet balsamic roșu și puțină supă de la rasol.
Servim cald, cu cartofi fierți și cu mămăliguță.
Poftă mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.