Compot de capsuni

reteta postata de

O reteta preparata special pentru fetita mea, iubitoare de capsuni!

Ingrediente
Capsuni
1 kg
Zahar
8 linguri
Apa
1 l
Pasi de urmat
Pas 1

Capsunele se spala, se curata de codite si se lasa la uscat.

Compot de capsuni - Pas 1
Pas 2

Capsunile se pun in borcane sau sticle mici acoperind jumatate de sticla/ borcan. Dupa ce am pus capsunile adaugam cate 2 linguri de zahar si apa pana umplem sticla.

Compot de capsuni - Pas 2
Pas 3

Punem sticlele intr-un vas in care am asezat pe fund un prosop de bumbac. Punem apa pana la gatul sticlei si dam la foc mediu timp de 20 de minute.


Compot de capsuni - Pas 3
Pas 4

Dupa ce inchidem focul lasam sticlele in apa timp de 10-12 ore pentru a se raci complet.

Compot de capsuni - Pas 4
Pas 5

Fructele se inmoaie destul de mult, insa sucul este deosebit de aromat.

Compot de capsuni - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (sticle mici)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: amalia80