O rețetă preparată special pentru fetița mea, iubitoare de căpșuni!
Căpșunele se spală, se curăță de codițe și se lasă la uscat.
Căpșunile se pun în borcane sau sticle mici acoperind jumătate de sticlă/borcan. După ce am pus căpșunile adăugăm câte 2 linguri de zahăr și apă până umplem sticla.
Punem sticlele într-un vas în care am așezat pe fund un prosop de bumbac. Punem apă până la gâtul sticlei și dăm la foc mediu timp de 20 de minute.
După ce închidem focul lăsăm sticlele în apă timp de 10-12 ore pentru a se răci complet.
Fructele se înmoaie destul de mult, însă sucul este deosebit de aromat.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.