Astăzi am făcut o rețetă foarte rapidă, ușor de făcut și sănătoasă...numai bună pentru zilele când nu avem mult timp de gătit.
Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe, se dă prin făină și se pune la prăjit în uleiul de măsline...în care ați pus înainte cățelul de usturoi un pic la prăjit, necurățat (se înlătură când se pune pieptul la prăjit)
Se prăjește pe ambele părți până devine auriu (cca 5,6 min).
Când pieptul este auriu adăugați peste el un pahar de vin și lăsați până acesta se evapora.
Între timp se pregătesc legumele...se spală și se taie.
Când vinul s-a evaporat, se adaugă legumele și un pahar cu apă. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic (cca 10-15 min până se întrepatrund legumele) să scadă până se obține un sos dens (amestecați din când în când).
La final se adaugă sare și piper după gust și pătrunjel tocat mărunt... să arate cam așa .
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.