Astazi am facut o reteta foarte rapida, usor de facut si sanatoasa...numai buna pentru zilele cand nu avem mult timp de gatit.
Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul de masline...in care ati pus inainte catelul de usturoi un pic la prajit, necuratat (se inlatura cand se pune pieptul la prajit)
Se prajeste pe ambele parti pana devine auriu(cca 5,6 min).
Cand pieptul este auriu adaugati peste el un pahar de vin si lasati pana acesta se evapora.
Intre timp se pregatesc legumele...se spala si se taie.
Cand vinul s-a evaporat, se adauga legumele si un pahar cu apa.Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic(cca 10-15 min pana se intrepatrund legumele) sa scada pana se obtine un sos dens (amestecati din cand in cand).
La final se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel tocat marunt... sa arate cam asa .
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.