Piept de pui cu legume

rețeta postată de

Astăzi am făcut o rețetă foarte rapidă, ușor de făcut și sănătoasă...numai bună pentru zilele când nu avem mult timp de gătit.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
(500-600g)
Praz
1 buc
   
Roșii cherry medii
6 buc
   
Dovlecel
1 buc
   
Ciuperci albe proaspete
6 buc
   
Ardei gras galben
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras roșu
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras verde
1 buc
(un sfert din el)
Pătrunjel verde
1 buc
   
Vin alb demisec
1 pahar
   
Apă caldă
1 pahar
   
Ulei de măsline
30 ml
   
Făină albă
4 linguri
   
Usturoi
1 buc
(un cățel)
Sare și piper
1 lingurita
(după gust)
Pași de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spală, se taie cubulețe, se dă prin făină și se pune la prăjit în uleiul de măsline...în care ați pus înainte cățelul de usturoi un pic la prăjit, necurățat (se înlătură când se pune pieptul la prăjit)

Piept de pui cu legume - Pas 1
Pas 2

Se prăjește pe ambele părți până devine auriu (cca 5,6 min).

Piept de pui cu legume - Pas 2
Pas 3

Când pieptul este auriu adăugați peste el un pahar de vin și  lăsați până acesta se evapora.

Piept de pui cu legume - Pas 3
Pas 4

Între timp se pregătesc legumele...se spală și se taie.

Piept de pui cu legume - Pas 4
Pas 5

Când vinul s-a evaporat, se adaugă legumele și un pahar cu apă. Se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic (cca 10-15 min până se întrepatrund legumele) să scadă până se obține un sos dens (amestecați din când în când).

Piept de pui cu legume - Pas 5
Pas 6

La final se adaugă sare și piper după gust și pătrunjel tocat mărunt... să arate cam așa  .

Poftă bună!

Piept de pui cu legume - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min