Piept de pui cu legume

reteta postata de

Astazi am facut o reteta foarte rapida, usor de facut si sanatoasa...numai buna pentru zilele cand nu avem mult timp de gatit.

Ingrediente
Piept de pui
1 buc
(500-600g)
Praz
1 buc
Rosii cherry medii
6 buc
Dovlecel
1 buc
Ciuperci albe proaspete
6 buc
Ardei gras galben
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras rosu
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras verde
1 buc
(un sfert din el)
Patrunjel verde
1 buc
Vin alb demisec
1 pahar
Apa calda
1 pahar
Ulei de masline
30 ml
Faina alba
4 linguri
Usturoi
1 buc
(un catel)
Sare si piper
1 lingurita
(dupa gust)
Pasi de urmat
Pas 1

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul de masline...in care ati pus inainte catelul de usturoi un pic la prajit, necuratat (se inlatura cand se pune pieptul la prajit)

Piept de pui cu legume - Pas 1
Pas 2

Se prajeste pe ambele parti pana devine auriu(cca 5,6 min).

Piept de pui cu legume - Pas 2
Pas 3

Cand pieptul este auriu adaugati peste el un pahar de vin si  lasati pana acesta se evapora.

Piept de pui cu legume - Pas 3
Pas 4

Intre timp se pregatesc legumele...se spala si se taie.

Piept de pui cu legume - Pas 4
Pas 5

Cand vinul s-a evaporat, se adauga legumele si un pahar cu apa.Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic(cca 10-15 min pana se intrepatrund legumele) sa scada pana se obtine un sos dens (amestecati din cand in cand).

Piept de pui cu legume - Pas 5
Pas 6

La final se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel tocat marunt... sa arate cam asa  .

Pofta buna !

Piept de pui cu legume - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min