O rețetă simplă, rapidă și sănătoasă! Un prânz delicios!
Peștele este recomandat să fie consumat cel puțin o dată pe săptămână, datorită a ceea ce îl afirmă este valoarea sa nutritivă. Carnea de pește conține: proteine mai mult de 18%, fosfor, iod, vitamine din grupa B, vitamine liposolubile A și D, grăsimi saturate în cantități foarte mici, acizi grași polinesaturați din gama omega trei și omega șase.
Dacă ții peștele într-un vas cu apă sărată sau în puțin oțet mirosul specific poate dispărea cu desăvârșire.
Am pregătit ingredientele.
Punem la călit în uleiul de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt, ardeiul gras și ceapa tocate mărunt.
După ce s-au călit legumele se adaugă roșiile cubulețe, se adaugă la aceasta un pahar cu apă și se lasă 10-15 min să fiarbă sosul și legumele.
Între timp, cât fierbe sosul, spălăm peștele și îl tăiem bucăți mai mari.
Apoi îl adăugăm în sosul de roșii, împreună cu foaia de dafin, condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic să fiarbă cu capacul pus, dar nu tot acoperit, pentru maxim 10 min.
Recomand să nu se amestece peștele în sos, pentru că se va rupe, este foarte fraged.
Spre sfârșit adăugăm și celălalt cățel de usturoi tocat mărunt.
Oprim focul și presărăm pătrunjel verde deasupra.
Lăsăm capacul pus deasupra cel puțin 5-10 min să se pătrundă aromele.
Se servește cald.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.