O reteta simpla, rapida si sanatoasa! Un pranz delicios!
Pestele este recomandat sa fie consumat cel putin odata pe saptamana, datorita ce îl afirma este valoarea sa nutritiva. Carnea de peste contine: proteine mai mult de 18%, fosfor, iod, vitamine din grupa B, vitamine liposolubile A si D, grasimi saturate în cantitati foarte mici, acizi grasi polinesaturati din gama omega trei si omega sase.
Daca tii pestele într-un vas cu apa sarata sau în putin otet mirosul specific poate disparea cu desavârsire.
Am pregatit ingredientele.
Punem la calit in uleiul de masline, un catel de usturoi tocat marunt, ardeiul gras si ceapa tocate marunt.
Dupa de s-au calit legumele se adauga rosiile cubulete, se adauga la aceasta un pahar cu apa so se lasa 10-15 min sa fiarba sosul si legumele.
Intre timp, cat fierbe sosul, spalam pestele si il taiem bucati mai mari.
Apoi il adaugam in sosul de rosii, impreuna cu foaia de dafin, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic sa fiarba cu capacul pus, dar nu tot acoperit, pentru maxim 10 min.
Recomand sa nu se amestece pestele in sos, pentru ca se va rupe, este f.fraged.
Spre sfarsit adaugam si celalat catel de usturoi tocat marunt.
Oprim focul si presaram patrunjel verde deasupra.
Lasam capacul pus deasupra cel putin 5-10 min sa se patrunda aromele.
Se serveste cald.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.