De fapt este o omletă care se poate prepara cu multe alte ingrediente [cartofi, șuncă, ceapă etc]. Diferența este că se coace la cuptor nu în tigaie, mai sănătos și mai ușor pentru că așa nu riscăm să o rupem când o întoarcem. Se poate consuma caldă și rece, cu murături sau cu salate diverse, sau se poate porționa pe post de aperitiv.
Cum anghinarea trebuie curățată și preparată repede să nu se înnegrească, începem cu ea. Curățăm toate frunzele exterioare [să rămână doar mijlocul], tăiem coada și vârful și frecăm pe unde am tăiat cu o jumătate de lămâie. Punem în apă rece cu suc de lămâie.
Tăiem fiecare inimă de anghinare în feluite și călim în tigaie cu 2 linguri de ulei și un cățel de usturoi.
Ceapa se taie solzișori și se călește, după ce s-a călit se sărează.
Tava sau vasul pentru cuptor se unge bine cu ulei. Batem ouăle cu mixerul, adăugăm făina și condimentele. Incorporăm ceapa și anghinarea. Amestecăm bine totul [eu am pus și frunză de pătrunjel].
Încălzim tava un pic să nu fie rece și turnăm compoziția, punem la cuptor 40 minute [depinde de cuptor].
Când este gata coaptă o scoatem din cuptor și lăsăm câteva minute apoi o răsturnăm pe o farfurie.
Și gata omleta noastră, alături de o salată super bună.
Apropo de salată verde, mie îmi place să fie uscată și tare și atunci mi-am cumpărat un bol pentru uscat salată și sunt tare mulțumită de el, doar că nu prea e de calitate. Mă gândeam că poate au și cei de la TUPPERWARE. Produsele lor sunt foarte de calitate și m-ar fi interesat.
Acesta este bolul are un fel de strecurătoare în care se pune salata, iar capacul are un inel de care se învârte și rotește sita iar apa rămâne în bol.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.