Tortillia de anghinare

Tortillia de anghinare

De fapt este o omleta care se poate prepara cu multe alte ingrediente [cartofi, sunca, ceapa etc]. Diferenta este ca se coace la cuptor nu in tigaie, mai sanatos si mai usor pt ca asa nu riscam sa o rupem cand o intoarcem. Se poate consuma calda si rece, cu muraturi sau cu salate diverse, sau se poate portiona pe post de aperitiv.

Ingrediente

Oua
6 buc
Anghinare
4 buc
100 gr dupa ce sau calit
Ceapa
2 buc
100gr. calita
Faina de porumb fina
1 lingura
Sare,piper,cimbru
1 lingurita
dupa gust
Ulei de masline
3 linguri
Usturoi
1 buc
catel
Lamaie
1 buc
jumatate

Pasi de urmat

Pas 1

Cum anghinarea  trebuie curatata si preparata repede sa nu se innegreasca incepem cu ea. Curatam toate frunzele exterioare [sa ramana doar mijlocul], taiem coada si varful si frecam pe unde am taiat cu o jumatate de lamaie. Punem in apa rece cu suc de lamaie.

Tortillia de anghinare - Pas 1
Pas 2

Taiem fiecare inima de anghinare in feluite si calim in tigaie cu 2 linguri de ulei si un catel de usturoi.

Ceapa se taie solzisori si se caleste, dupa ce s-a calit se sareaza.

Tortillia de anghinare - Pas 2
Pas 3

Tava sau vasul pt. cuptor se unge bine cu ulei. Batem ouale  cu mixerul, adaugam faina si condimentele. Incorporam ceapa si anghinarea. Amestecam bine totul [ eu am pus si frunza de patrunjel].

Tortillia de anghinare - Pas 3
Pas 4

Incalzim tava un pic sa nu fie rece si turman compozitia, punem la cuptor 40 minute [depinde de cuptor].

Tortillia de anghinare - Pas 4
Pas 5

Cand  este gata coapta o scoatem din cuptor si lasam cateva minute apoi o rasturnam pe o farfurie.

Tortillia de anghinare - Pas 5
Pas 6

Si gata omleta noastra, alaturi de o salata super buna.

Apropo de salata verde, mie imi place sa fie uscata si tare si atunci mi=am cumparat un bol pt.uscat salata si sunt tare multumita de el, doar ca nu prea e de calitate. Ma gandeam ca poate au si cei de la TUPPERWARE. Produsele lor sunt foarte de calitate si m-ar fi interesat.

Tortillia de anghinare - Pas 6
Pas 7

Acesta este bolul are un fel de strecuratoare in care se pune salata, iar capacul are un inel de care se invarte si roteste sita iar apa ramane in bol.

Tortillia de anghinare - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !