Încă o rețetă de pizza, foarte bună și ușor de preparat. Vinetele, ceapa și ardeii se pot coace cu o zi înainte și păstra la frigider. Sau din vinetele coapte pt. altă rețetă se poate lua doar partea exterioară [aceste vinete au și alt gust față de cele negre și nu au sâmburi deloc]. Eu și aluatul de pizza îl păstrez la congelator și este mult mai bun după.
Vinetele și ardeiul roșu se ung cu un pic de ulei și sare și se pun la cuptor la copt. Dacă folosiți negre să fie mai micuțe și eventual dacă au mulți sâmburi nu se pune partea din mijloc.
Ceapa se curăță, se taie și se călește cu două linguri de ulei, când este gata se sărează.
După ce s-au copt vinetele și ardeii se curăță, se lasă la scurs și se rup fâșii. Se condimentează.
Se întinde aluatul în tavă, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Se unge aluatul cu sosul de roșii amestecat cu oregano și busuioc.
Peste se pune un strat de ceapă călită și scursă de lichid.
Peste ceapă se pune un strat de vinete fâșii [cantitatea este la alegerea voastră la toate ingredientele].
Și peste vinete un alt strat de ardei [toate să fie bine scurse de lichidul pe care îl lasă], ca altfel se prea înmoaie aluatul. Se coace.
La final când este aproape coaptă se presară semințele de pin.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.