O reteta italiana, care imi place f.mult si o prepar destul de des.
Reteta de baza este sosul de ragu, care se poate servi nu numai cu paste tip cappelletti, ci cu orice tip de paste.
Este simplu de preparat, iar rezultatul va fi pe gustul tuturor.
Pregatim ingredientele pentru ragu.
Tocam morcovii, telina si ceapa.
Apoi le punem la calit in ulei de masline pentru circa 5 min.
Apoi se adaugam carnea de vita si carnati (optional)
Se caleste impreuna cu legumele cam 20 min.
Adaugam sucul de rosii, patrunjelul, condimentam cu sare si piper .
Daca compozitia este prea groasa adaugati un pahar de apa.
Se continua fierberea pentru circa o ora la foc mic cu capacul deasupra.
Cel mai mult am fiert un sos de ragu circa 2:30 min
Sucul va scadea in acest timp si se va mai agauga apa.
Se mesteca din cand in cand.
Cand este gata il servim cald cu orice tip de paste.
Eu am ales de aceasta data cappelletti umplute cu carne.
Cu cateva minute sa fie gata sosul de ragu, punem la fiert cappelletti in apa fierbinte cu sare.
Se servesc calzi cu ragu si parmezan ras deasupra.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.