O rețetă italiană, care îmi place f.mult și o prepar destul de des.
Rețeta de bază este sosul de ragù, care se poate servi nu numai cu paste tip cappelletti, ci cu orice tip de paste.
Este simplu de preparat, iar rezultatul va fi pe gustul tuturor.
Pregătim ingredientele pentru ragù.
Tocăm morcovii, țelina și ceapa.
Apoi le punem la călit în ulei de măsline pentru circa 5 min.
Apoi se adaugă carnea de vită și cârnați (opțional)
Se călește împreună cu legumele cam 20 min.
Adăugăm sucul de roșii, pătrunjelul, condimentăm cu sare și piper.
Dacă compoziția este prea groasă adăugați un pahar de apă.
Se continuă fierberea pentru circa o oră la foc mic cu capacul deasupra.
Cel mai mult am fiert un sos de ragù circa 2:30 min
Sucul va scădea în acest timp și se va mai adăuga apă.
Se mestecă din când în când.
Când este gata îl servim cald cu orice tip de paste.
Eu am ales de această dată cappelletti umplute cu carne.
Cu câteva minute să fie gata sosul de ragù, punem la fiert cappelletti în apă fierbinte cu sare.
Se servesc calzi cu ragù și parmezan ras deasupra.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.