Aceasta reteta o am de la o buna prietena [Rodica ] care face prajituri foarte bune si aspectuoase. Alor mei le place mult pt. ca nu este cu crema si mie pt. ca este cu cocos. Chiar va rog sa puneti retete cu nuca de cocos daca aveti. Si apoi se poate pastra mai mult [in caserola sa nu se usuce], este la fel de buna si dupa o saptamana [daca mai apuca ].
Pregatim ingredientele pt. aluat. Punem drojia in laptele caldut si lasam cinci minute. Amestecam galbenusurile cu untul, adaugam treptat faina si laptele. Aluatul trebuie sa fie elastic si pufos [daca puneti unt mai gras nu trebuie pus tot ca o sa fie prea gras aluatul si atunci mai necesita faina].
Lasam aluatul la dospit jumatate de ora, il impartim in trei, framantam inca un pic fiecare bucata si lasam sa se odihneasca.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si apoi se incorporeaza nuca de cocos, amestecam usor.
Se intinde fiecare bucata de aluat separat [nu necesita faina sau ulei pt. intins] o foaie un pic mai groasa decat foaia de taitei. Se ung marginile cu dulceata [eu am pus de caise] de care va place...
...si se ruleaza ambele margini inspre interior.
Asa procedam cu toate trei foile.
Le asezam pe toate in tava tapetata cu hartie de copt.Umplem locul gol din mijloc cu umplutura de cocos si punem la copt in cuptor.
Ar fi bine daca ati avea o tava mai dreptunghiulara pt. ca eu am facut in una patrata si sau cam latit un pic la copt, ele cresc si daca ramane prea mult spatiu intre ele nu arata asa frumos.
Asa au iesit ale mele in tava patrata.
Dupa ce sau racit se pot pudra cu zahar sau stropi cu ciocolata topita.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.