Această rețetă o am de la o bună prietenă [Rodica] care face prăjituri foarte bune și aspectuoase. Alor mei le place mult pt. că nu este cu cremă și mie pt. că este cu cocos. Chiar vă rog să puneți rețete cu nucă de cocos dacă aveți. Și apoi se poate păstra mai mult [în caserolă să nu se usuce], este la fel de bună și după o săptămână [dacă mai apucă].
Pregătim ingredientele pt. aluat. Punem drojdia în laptele călduț și lăsăm cinci minute. Amestecăm gălbenușurile cu untul, adăugăm treptat făina și laptele. Aluatul trebuie să fie elastic și pufos [dacă puneți unt mai gras nu trebuie pus tot că o să fie prea gras aluatul și atunci mai necesită făină].
Lăsăm aluatul la dospit jumătate de oră, îl împărțim în trei, frământăm încă un pic fiecare bucată și lăsăm să se odihnească.
Albușurile se bat spumă cu zahărul și apoi se încorporează nuca de cocos, amestecăm ușor.
Se întinde fiecare bucată de aluat separat [nu necesită făină sau ulei pt. întins] o foaie un pic mai groasă decât foaia de tăiței. Se ung marginile cu dulceață [eu am pus de caise] de care vă place...
...și se rulează ambele margini înspre interior.
Așa procedăm cu toate trei foile.
Le așezăm pe toate în tavă tapetată cu hârtie de copt. Umplem locul gol din mijloc cu umplutură de cocos și punem la copt în cuptor.
Ar fi bine dacă ați avea o tavă mai dreptunghiulară pt. că eu am făcut în una pătrată și s-au cam lățit un pic la copt, ele cresc și dacă rămâne prea mult spațiu între ele nu arată așa frumos.
Așa au ieșit ale mele în tavă pătrată.
După ce s-au răcit se pot pudra cu zahăr sau stropi cu ciocolată topită.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.