Un desert rafinat, care va impresiona pe toata lumea!
Pregatim ingredientele.
Fructe le dezghetam si le amestecam bine cu jumatate de cana de zahar.
Batem albusurile spuma tare, cu cealalta jumatate de cana de zahar. Adaugam mascarponele si amestecam cu mixerul pana devine o crema fina.
Mixam fructele pana devin un sos gros.
Frisca se face conform instructiunilor de pe cutie si se amesteca cu crema fina de mascarpone. Adaugam 3 - 4 linguri de sos de fruste si amestecam cu mixerul.
Asa trebuie sa arate crema.
Urmeaza asamblarea.
Pe o tava punem un strat subtire de crema. Piscoturile se inmoaie in sucul de fructe - foarte repede, sa nu absoarba prea mult suc ca se vor inmuia prea mult.
Eu am pus cate 10 piscoturi pe strat. Dupa ce asezam primul strat, adaugam crema din belsug.
Adaugam si al doilea rand de piscoturi si imbracam totul in crema.
Sosul ramas eu l-am pus deasupra. Reteta originala nu e asa, se pune doar deasupra un strat fin de sos. Mie mi s-a parut ca e mai bun cu sos din belsug.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.