Un desert rafinat, care va impresiona pe toată lumea!
Pregătim ingredientele.
Fructele le dezghețăm și le amestecăm bine cu jumătate de cană de zahăr.
Batem albușurile spumă tare, cu cealaltă jumătate de cană de zahăr. Adăugăm mascarponele și amestecăm cu mixerul până devine o cremă fină.
Mixăm fructele până devin un sos gros.
Frișca se face conform instrucțiunilor de pe cutie și se amestecă cu crema fină de mascarpone. Adăugăm 3 - 4 linguri de sos de fructe și amestecăm cu mixerul.
Așa trebuie să arate crema.
Urmează asamblarea.
Pe o tavă punem un strat subțire de cremă. Pișcoturile se înmoaie în sucul de fructe - foarte repede, să nu absoarbă prea mult suc că se vor înmuia prea mult.
Eu am pus câte 10 pișcoturi pe strat. După ce așezăm primul strat, adăugăm cremă din belșug.
Adăugăm și al doilea rând de pișcoturi și îmbrăcăm totul în cremă.
Sosul rămas eu l-am pus deasupra. Rețeta originală nu e așa, se pune doar deasupra un strat fin de sos. Mie mi s-a părut că e mai bun cu sos din belșug.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.