Este ciorba noastră preferată! Ușor de făcut și foarte sățioasă!
Pregătim ingredientele.
Din poză lipsesc oasele garf, pentru că soțul meu le-a pus la fiert până să ajung eu în bucătărie.
Facem compoziția de perișoare cât se fierb bine oasele. Tocăm o ceapă, punem un ou, verdeață, o lingură de pastă de tomate, sare și piper după gust. Amestecăm bine și formăm perișoarele.
Pregătim zarzavatul pentru ciorbă. Tocăm ceapa, morcovul și păstârnacul. Țelina eu o rad pe răzătoarea mică. Cartoful îl punem spre sfârșit tăiat cubulețe.
După ce au fiert oasele, adăugăm perișoarele.
După primul clocot adăugăm toate legumele în afara de cartofi.
Când perișoarele se ridică la suprafață înseamnă că sunt fierte și adăugăm cartofii și pasta de tomate.
Pregătim verdeața și batem un ou ca să dregem ciorba - opțional.
După ce s-au fiert cartofii bine adăugăm oul și amestecăm cu furculița.
Adăugăm borșul și verdeața.
Se servește cu smântână!
Poftă mare!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.