Ciorbă de perișoare

rețeta postată de

Este ciorba noastră preferată! Ușor de făcut și foarte sățioasă!

Ingrediente
Oase graf (vită/porc)
1 buc
o caserolă
Carne tocată de porc
250 g
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă
2 buc
   
Păstârnac
1 buc
   
Cartofi
4 buc
   
Rădăcină de țelină
1 buc
   
Borș acru
200 ml
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 buc
   
Ouă
2 buc
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.

Din poză lipsesc oasele garf, pentru că soțul meu le-a pus la fiert până să ajung eu în bucătărie.

Ciorbă de perișoare - Pas 1
Pas 2

Facem compoziția de perișoare cât se fierb bine oasele. Tocăm o ceapă, punem un ou, verdeață, o lingură de pastă de tomate, sare și piper după gust. Amestecăm bine și formăm perișoarele.

Ciorbă de perișoare - Pas 2
Pas 3

Pregătim zarzavatul pentru ciorbă. Tocăm ceapa, morcovul și păstârnacul. Țelina eu o rad pe răzătoarea mică. Cartoful îl punem spre sfârșit tăiat cubulețe.


Ciorbă de perișoare - Pas 3
Pas 4

După ce au fiert oasele, adăugăm perișoarele.

După primul clocot adăugăm toate legumele în afara de cartofi.

Ciorbă de perișoare - Pas 4
Pas 5

Când perișoarele se ridică la suprafață înseamnă că sunt fierte și adăugăm cartofii și pasta de tomate.


Ciorbă de perișoare - Pas 5
Pas 6

Pregătim verdeața și batem un ou ca să dregem ciorba - opțional.


Ciorbă de perișoare - Pas 6
Pas 7

După ce s-au fiert cartofii bine adăugăm oul și amestecăm cu furculița.


Ciorbă de perișoare - Pas 7
Pas 8

Adăugăm borșul și verdeața.

Se servește cu smântână!

Poftă mare!

Ciorbă de perișoare - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l ()
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min