Am avut o reținere să pun această rețetă (și rețeta de spanac o fac tot cu așa ceva și nu am pus-o așa), din cauza preparatului din fructe de mare; mai întâi pt. că nu știu dacă în țară găsiți să cumpărați așa ceva și apoi pt. felul cum arată, mulți nu vor să guste din această cauză, dar vă asigur că sunt f. f. buni. Eu pun și la salate pt. că sunt și în conservă ca și tonul. Vă recomand să probați mai ales varianta cu ouă.
Pregătim ingredientele. Decongelăm fructele de mare, le spălăm și le scurgem bine de apă...
... le condimentăm și le prăjim două minute cu o lingură de ulei. Le păstrăm calde.
Tăiem ceapa și usturoiul mărunt și le punem la călit cu trei linguri de ulei și cu capac.
Lăsăm ceapa 2-3 minute și adăugăm cartofii tăiați cubulețe mici, condimentăm și punem capacul, lăsăm la foc mic să se coacă cartofii. Amestecăm ușor din când în când să nu se prindă de tigaie (puteți pune un pic de apă dacă este nevoie) sau mai mult ulei, dar atunci va fi prea unsă mâncarea.
Când sunt gata cartofii, punem fructele de mare, amestecăm ușor și mai lăsăm câteva minute tot cu capac.
Punem frunză de pătrunjel verde după ce luăm de pe foc SAU o altă variantă mai adăugăm 4-5 ouă bine bătute și amestecăm, lăsăm să se coacă cu ouăle dar fără capac....mmmm
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.