Pui a la bunica

reteta postata de

O toconita de pui de la bunica, in care pot spune ca e absolut delicioasa. Este printrele cele mai delicioase tocanite care le prepar.

Recomand sa incercati si voi!

Ingrediente
Piept de pui
500 g
Ardei gras
1 buc
Ceapa alba
2 buc
una mai mare, sau doua mai mici
Ceapa verde
3 buc
3-4 fire de ceapa ( optional )
Morcovi
2 buc
Suc de rosii
50 ml
Patrunjel verde
1 buc
2-3 fire pentru presarat deasupra
Sare
1 lingurita
se sareaza dupa preferinta
Piper
1 lingurita
Ulei de masline
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim ingredientele.

Pui a la bunica - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui se spala, se toaca cubulete si se caleste in uleiul de masline, pana isi schimba culoarea.

Pui a la bunica - Pas 2
Pas 3

Tocam marunt legumele.

Pui a la bunica - Pas 3
Pas 4

Adaugam legumele dupa ce s-a calit pieptul de pui si lasam capacul acoperit la foc mediu pentru 5 min.

Pui a la bunica - Pas 4
Pas 5

 Se adauga sucul de rosii si o ceasca de apa.

Punem din nou capacul si lasam pentru 30- 40, pana cand s-au fiert legumele si puiul.

 

Pui a la bunica - Pas 5
Pas 6

La sfarsit  se condimenteaza se presara patrunjel verde.

Pui a la bunica - Pas 6
Pas 7

Tocanita se serveste calda alaturi de mamaliguta si muraturi!

 

Pofta Buna!!!

Pui a la bunica - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min