Checul acesta este foarte pufos și moale, pare un pic umed, secretul este să nimerești cantitatea de făină.
Pregătim ingredientele, să nu fie de la rece. Făina și zahărul le măsurăm în paharul de la iaurt, pline dar nu cu vârf. Și uleiul la fel.
Albușurile se bat spumă cu zahărul, adăugăm gălbenușurile amestecate cu uleiul, apoi iaurtul și la final făina amestecată cu praful de copt, coaja de lămâie. Se amestecă ușor.
Ungem tava pt. cuptor cu unt și tapetăm cu făină, se scutură bine să nu rămână multă făină pe tavă (se poate folosi orice model de tavă). Punem compoziția uniform în toată tava și dăm la cuptor la 180 grade 30 minute (sau depinde de cuptor)
Acesta a fost rezultatul nostru, pt. că a avut loc un mic accident de data aceasta, s-a ars un pic pe o parte dar a fost comestibil. Se pot pune sâmburi de nucă sau alte fructe pe deasupra dar în alt fel de tavă.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.