Checul acesta este foarte pufos si moale pare un pic umed, secretul este sa nimeriti cantitatea de faina.
Pregatim ingredientele, sa nu fie de la rece. Faina si zaharul le masuram in paharul de la iaurt, pline dar nu cu varf. Si uleiul la fel.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul, apoi iaurtul si la final faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie. Se amesteca usor.
Ungem tava pt. cuptor cu unt si tapetam cu faina, se scutura bine sa nu ramana multa faina pe tava (se poate folosi orice model de tava). Punem compozitia uniform in toata tava si dam la cuptor la 180 grade 30 minute (sau depinde de cuptor)
Acesta a fost rezultatul nostru, pt. ca a avut loc un mic accident de data aceasta, sa ars un pic pe o parte dar a fost comestibil. Se pot pune samburi de nuca sau alte fructe pe deasupra dar in alt fel de tava.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.