Ciorbă de pui cu varză

C
Ciorbă de pui cu varză

O ciorbă ușoară, rapid de făcut și foarte gustoasă. Poftă bună!

Ingrediente

Carne de pui
500 g
puteți folosi pui întreg, pulpe sau tacâm de pui, orice doriți sau aveți în casă. Puteți pune mai multă carne, gustul nu va avea decât de câștigat.
Ceapă
1 buc
   
Morcovi
1 buc
unul mare sau 2 mai mici
Varză albă
200 g
   
Borș acru
400 ml
sau sare de lămâie, fiecăruia ce-i place
Roșii decojite
300 ml
sau bulion de roșii
Pătrunjel verde
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Ingredientele de care avem nevoie:

Ciorbă de pui cu varză - Pas 1
Pas 2

Carnea spălată, curățată de grăsime și tăiată bucăți potrivite se pune la fiert în 1,5 l de apă (dacă puneți mai multă carne, mai măriți un pic cantitatea de apă). Când fierbe, îi luați spuma de deasupra.

Ciorbă de pui cu varză - Pas 2
Pas 3

Tăiați mărunt zarzavatul.

Ciorbă de pui cu varză - Pas 3
Pas 4

După ce ați luat spuma de la carne, mai lăsați să fiarbă vreo 5-10 min. (carnea de pui din comerț fierbe foarte repede și va fi fiartă până la terminarea ciorbei, dacă este pasăre de curte, fierbe mai greu și atunci înainte de a adăuga legumele o lăsați să fiarbă până este aproape moale), apoi adăugați ceapa, morcovul și cartofii.

Ciorbă de pui cu varză - Pas 4
Pas 5

Când cartofii sunt aproape moi, adăugați varza tocată mărunt.

Ciorbă de pui cu varză - Pas 5
Pas 6

Mai așteptați câteva minute până cartofii sunt complet fierți, iar varza s-a înmuiat, și adăugați roșiile decojite sau bulionul.

Ciorbă de pui cu varză - Pas 6
Pas 7

Dacă folosiți roșii decojite proaspete este nevoie să așteptați să fiarbă, dacă puneți bulion sau roșii decojite din conservă, ele sunt deja fierte, așa că puteți pune aproape imediat (lăsați să dea un clocot), borșul fiert în prealabil sau sarea de lămâie (eu asta am avut). Cantitatea de borș acru sau sare de lămâie (fiți atenți, este foarte concentrată și poate fi de ajuns un vârf de lingură) este trecută la ingrediente aproximativ. Fiecare pune în funcție de cât de acră îi place ciorba. Așteptați să dea în clocot ciorba, stingeți focul și adăugați pătrunjelul tăiat mărunt (eu am avut o jumătate de legătură).

Ciorbă de pui cu varză - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 l
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Pui, Varză

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

dianaluiza
dianaluiza 18 Jun 2011, 09:04

in reteta observ si cartofi iar la ingrediente nu ai scris cantitatea ..daca facem fara cartofi nu cred sa fie o problema..nu?

AnastasiaObreja590
Anastasia Obreja (AnastasiaObreja590) dianaluiza 08 Oct 2018, 10:40

Ce fel de bors fara cartofi? Acolo e foarte clar scris, cit trebuie! Nu vezi?