O ciorbă ușoară, rapid de făcut și foarte gustoasă. Poftă bună!
Ingredientele de care avem nevoie:
Carnea spălată, curățată de grăsime și tăiată bucăți potrivite se pune la fiert în 1,5 l de apă (dacă puneți mai multă carne, mai măriți un pic cantitatea de apă). Când fierbe, îi luați spuma de deasupra.
Tăiați mărunt zarzavatul.
După ce ați luat spuma de la carne, mai lăsați să fiarbă vreo 5-10 min. (carnea de pui din comerț fierbe foarte repede și va fi fiartă până la terminarea ciorbei, dacă este pasăre de curte, fierbe mai greu și atunci înainte de a adăuga legumele o lăsați să fiarbă până este aproape moale), apoi adăugați ceapa, morcovul și cartofii.
Când cartofii sunt aproape moi, adăugați varza tocată mărunt.
Mai așteptați câteva minute până cartofii sunt complet fierți, iar varza s-a înmuiat, și adăugați roșiile decojite sau bulionul.
Dacă folosiți roșii decojite proaspete este nevoie să așteptați să fiarbă, dacă puneți bulion sau roșii decojite din conservă, ele sunt deja fierte, așa că puteți pune aproape imediat (lăsați să dea un clocot), borșul fiert în prealabil sau sarea de lămâie (eu asta am avut). Cantitatea de borș acru sau sare de lămâie (fiți atenți, este foarte concentrată și poate fi de ajuns un vârf de lingură) este trecută la ingrediente aproximativ. Fiecare pune în funcție de cât de acră îi place ciorba. Așteptați să dea în clocot ciorba, stingeți focul și adăugați pătrunjelul tăiat mărunt (eu am avut o jumătate de legătură).
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.