Nuci,piersici

C
Nuci,piersici

Cand eram mica, faceam foarte des aceste dulciuri. Forma de nuci mi-a ramas mostenire, asa ca acum le fac copiilor mei. Daca nu aveti aceasta forma, puteti sa faceti piersici, gustul e aproximativ acelasi ca al nucilor.
Sunt spornice, ies destul de multe, asa ca sunt bune cu ocazia unei sarbatori, si pe deasupra sunt si economice. In schimb sunt foarte gustoase, plac deopotriva si copiilor, si adultilor.

Ingrediente

Zahar
100 g
1/2 pahar de 250 ml
Ulei de floarea soarelui
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
Oua
3 buc
Praf de copt
5 g
jumatate de pliculet
Amoniu pentru prajituri
4 g
jumatate de pliculet, pentru fragezirea aluatului, este foarte imprtant
Vanilie
1 buc
optional
Faina
450 g
un pic mai multa sau mai putina
Gem
200 g
umplutura este la alegere
Nuci macinate
100 g
Lapte condensat
1 buc
1 cutie, daca nu este fiert, il fierbeti 2 ore in apa multa
Frisca
250 ml
Zahar pudra
3 linguri
Crema de ciocolata
3 linguri

Instrumente

forma de nuci

Pasi de urmat

1

Batet ouale cu zaharul.Puteti face asta cu mixerul sau cu telul.

2

Se adauga in fir subtire uleiul

3

Se adauga faina, praful de copt, amoniul dizolvat intr-o lingura de lapte, coja rasa de lamaie.Adaugam faina cat sa ramana aluatul moale.Imediat cum aluatul poate fi modelat bilute, este gata.

4

Rezulta asa ceva:

5

In aceasta etapa, cine are o astfel de forma de nuci,procedeaza in felul urmator. Ungi forma cu ulei cu pensula, doar la inceput,prima data, dupa aceea nu mai este nevoie,si o pui pe aragaz sa se incalzeasca,la foc mic.Rupi bucatele mici de aluat,le pui in partea cu adancituri a formei si acoperi cu cealalta parte. Tii putin pe foc pana se coc jumatatile de nuci. Eventual,intorci forma,ca partea de sus a formei sa fie pe foc, pentru a se coace si interiorul jumatatilor de nuci. Le scoti si ,daca e cazul, le tai marginile.

6

Daca nu ai o astfel de forma, faci piersici. Procedezi in felul urmator. Faci bilute mici de aluat, pe care le pui la copt, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.


7

Sunt gata cand sunt un pic rumene


8

Le scobesti mijlocul

9

Faci umplutura:

1) amesteci gemul cu nuci maruntite, resturi de la jumatatile de nuci sau mijlocul scobit al piersicilor.

2)amesteci laptele condensat fiert  cu resturile de la nuci sau piesici si nuci macinate

3)500 gr. frisca lichida o bati bine cu 3 linguri de zahar-pudra,nuca macinata si 3 linguri de crema de ciocolata gen Finetti.

Eu le-am umplut cu gem si lapte condensat

10

Le lipesti cate doua. Pentru persici,poti sa dizolvi cateva picaturi de colorant rosu sau portocaliu in putina apa, sa le dai cu pensula muiata in colorant si sa le tavalesti prin zahar, eventual sa le pui si cate o codita de cirese.


11

Aici sunt niste dulciuri de la Craciun ,printre care si nucile.

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 50 bucati (aproximativ, ies foarte multe)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

timotei
timotei 13 apr 2017, 06:43

Eu am inceput pregatirile 

Poza mea pentru reteta: