Bitociki sunt un fel de chifteluțe, însă modul de preparare este ca și la șnițele, adică chiftelele se dau, înainte de a fi prăjite, prin făină și apoi prin ou bătut. Sunt moi ca și consistență. Pot fi servite cu garnitură de cartofi natur, piure, salate de tot felul. Eu am ales să le servesc cu salată de ciuperci cu ceapă. Sunt foarte ușor de făcut.
Pregătim ingredientele:
La carnea tocată adăugăm un ou, feliile de pâine muiate în apă și scurse bine, ceapă tăiată foarte-foarte mărunt (dacă tocați carnea acasă, dați și ceapa prin mașina de tocat). Eu prefer să dau ceapa tăiată în bucăți mici prin presa de usturoi.
Mai adăugați sare și piper după gust și amestecați foarte bine
Formați chifteluțele
Bateți cu furculița cele 2 ouă și pregătiți făina
Dați chiftelele prin ou
apoi prin făină și le puneți la prăjit
Le întoarceți și pe partea cealaltă
Le scoateți pe un prosop absorbant și le serviți calde sau reci cu garnitura pe care o preferați. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.