Bitociki sunt un fel de chiftelute, insa modul de preparare este ca si la snitele, adica chiftelele se dau, inainte de a fi prajite, prin faina si apoi prin ou batut. Sunt moi ca si consistenta. Pot fi servite cu garnitura de cartofi natur, piure, salate de tot felul. Eu am ales sa le servesc cu salata de ciuperci cu ceapa. Sunt foarte usor de facut.
Pregatim ingredientele:
La carnea tocata adaugam un ou, feliile de paine muiate in apa si scurse bine,ceapa taiata foarte-foarte marunt,(daca tocati carnea acasa, dati si ceapa prin masina de tocat).Eu prefer sa dau ceapa taiata in bucati mici prin presa de usturoi.
Mai adaugati sare si piper dupa gust si amestecati foarte bine
Formati chiftelutele
Bateti cu furculita cele 2 oua si pregatiti faina
Dati chiftelele prin ou
apoi prin faina si le puneti la prajit
Le intoarceti si pe partea cealalta
Le scoateti pe un prosop absorbant si le serviti calde sau reci cu garnitura pe care o preferati.Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.