Sarmale în vas român

rețeta postată de

Tuturor ne plac sarmalele, dar dacă le facem și în vas român sunt mult mai gustoase.

Vasul român este foarte util în bucătărie. Se prepară orice în el, iar gustul face diferența.

Ingrediente
Carne tocată de porc
800 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Varză murată
1 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Orez
100 g
   
Pătrunjel verde
1 buc
   
Sare și piper
1 lingurita
   
Ouă
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Sarmale în vas român - Pas 1
Pas 2

Tocăm ceapa mărunt, verdeața și punem peste carne. Carnea trebuie să fie puțin mai grasă. Adăugăm oul, orezul și o lingură de pastă de tomate.


Sarmale în vas român - Pas 2
Pas 3

Scoatem foile de pe varză. O încercăm cu o seară înainte să vedem dacă este prea sărată. Eu o am de-acasă și am ținut-o la congelator. S-a păstrat perfect.


Sarmale în vas român - Pas 3
Pas 4

Așa arată sarmalele mele.


Sarmale în vas român - Pas 4
Pas 5

Elementul surpriză în această rețetă este VASUL ROMÂN. L-am luat anul trecut de la Săpânța. Merită toți banii. Gătești de toate în el, iar gustul nu se compară cu aceeași mâncare făcută în alt vas.


Sarmale în vas român - Pas 5
Pas 6

Varza rămasă o tocam mărunt. Dacă avem prin frigider niște slăninuță ar fi perfect să punem pe fundul vasului și deasupra. Aranjăm sarmalele în vas.


Sarmale în vas român - Pas 6
Pas 7

Atenție, nu se pune apă în vas. Vasul se lasă 20 de minute în apă înainte de a fi folosit. Totul se face în suc propriu. Am pus doar o cană de suc de roșii deasupra și am băgat la cuptor. Lăsăm o oră la foc mediu fără a umbla deloc la cuptor.


Sarmale în vas român - Pas 7
Pas 8

Verificăm dacă sunt făcute. Ale mele au fost făcute după 2 ore.

Servim cu smântână.

Poftă bună!

Sarmale în vas român - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 35 buc ()
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min