Tuturor ne plac sarmalele, dar dacă le facem și în vas român sunt mult mai gustoase.
Vasul român este foarte util în bucătărie. Se prepară orice în el, iar gustul face diferența.
Pregătim ingredientele.
Tocăm ceapa mărunt, verdeața și punem peste carne. Carnea trebuie să fie puțin mai grasă. Adăugăm oul, orezul și o lingură de pastă de tomate.
Scoatem foile de pe varză. O încercăm cu o seară înainte să vedem dacă este prea sărată. Eu o am de-acasă și am ținut-o la congelator. S-a păstrat perfect.
Așa arată sarmalele mele.
Elementul surpriză în această rețetă este VASUL ROMÂN. L-am luat anul trecut de la Săpânța. Merită toți banii. Gătești de toate în el, iar gustul nu se compară cu aceeași mâncare făcută în alt vas.
Varza rămasă o tocam mărunt. Dacă avem prin frigider niște slăninuță ar fi perfect să punem pe fundul vasului și deasupra. Aranjăm sarmalele în vas.
Atenție, nu se pune apă în vas. Vasul se lasă 20 de minute în apă înainte de a fi folosit. Totul se face în suc propriu. Am pus doar o cană de suc de roșii deasupra și am băgat la cuptor. Lăsăm o oră la foc mediu fără a umbla deloc la cuptor.
Verificăm dacă sunt făcute. Ale mele au fost făcute după 2 ore.
Servim cu smântână.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.