Tuturor ne plac sarmalele, dar daca le facem si in vas roman sunt mult mai gustoase.
Vasul roman este foarte util in bucatarie. Se prepara orice in el, iar gustul face diferenta.
Pregatim ingredientele.
Tocam ceapa marunt, verdeata si punem peste carne. Carnea trebuie sa fie putin mai grasa. Adaugam oul , orezul si o lingura de pasta de tomate.
Scoatem foile de pe varza. O incercam cu o seara inainte sa vedem daca este prea sarata. Eu o am de-acasa si am tinut-o la congelator. S-a pastrat perfect.
Asa arata sarmalele mele.
Elementul surpriza in aceasta reteta este VASUL ROMAN. L-am luat anul trecut de la Sapanta. Merita toti banii. Gatesti de toate in el, iar gustul nu se compara cu aceeasi mancare facuta in alt vas.
Varza ramasa o tocam marunt, Daca avem ptin frigider niste sunculita ar fi perfect sa punem pe fundul vasului si deasupra. Aranjam sarmalele in vas.
Atentie, nu se pune apa in vas. Vasul se lasa 20 de minute in apa inainte de a fi folosit. totul se face in suc propriu. Am pus doar o cana de suc de rosii deasupra si am bagat la cuptor. Lasam o ora la foc mediu fara a umbla deloc la cuptor.
Verificam daca sunt facute. Ale mele au fost facute dupa 2 ore.
Servim cu smantana.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.