Fasole prajita cu carnati

reteta postata de

O reteta pe care o preparam cu drag mai ales in timpul iernii, cand muraturile sunt bune si aromate.

Ingrediente
Fasole alba
500 g
Carnati traditionali
400 g
sau de casa, putin afumati
Ceapa
2 buc
Morcovi
1 buc
Suc de rosii
250 ml
Sare, piper negru, cimbru
2 lingurite
dupa gust
Patrunjel verde
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Fasolea alba se alege, se spala in 2-3 ape si se lasa la muiat timp de 10 ore.

Fasole prajita cu carnati - Pas 1
Pas 2

Se pune la fiert la foc mic timp de o ora. Fasolea este fiarta cand incep boabele sa se crape pe mijloc.

Fasole prajita cu carnati - Pas 2
Pas 3

Carnatii traditionali, sau de casa, putin afumati se taie rondele de 2-3 cm.

Fasole prajita cu carnati - Pas 3
Pas 4

Carnatii taiati ii punem la prajit fara ulei intr-o cratita termorezistenta.

Fasole prajita cu carnati - Pas 4
Pas 5

Cand s-au prajit adaugam uleiul. In uleiul incins adaugam ceapa, apoi ardeiul, ambele taiate cuburi sau felii.

Fasole prajita cu carnati - Pas 5
Pas 6

Dupa 5 minute, timp in care am mestecat cu lingura de lemn, adaugam morcovul ras marunt. Dupa ce s-a muiat si morcovul adaugam sucul de rosii incalzit si lasa sa dea 2 clocote.

Fasole prajita cu carnati - Pas 6
Pas 7

Dupa aceea adaugam fasolea fiarta si lasam sa fiarba impreuna timp de 15 minute. Eu acoper cratita cu un capac sa fiarba mai bine.

Fasole prajita cu carnati - Pas 7
Pas 8

Presaram sarea, piperul, cimbrul si patrunjelul, mestecam bine, acoperim si inchidem focul.

Fasole prajita cu carnati - Pas 8
Pas 9

Dupa 10-15 minute servim fasolea calda, impreuna cu muraturi.

Fasole prajita cu carnati - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg ( 4ortii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: expert
Timp total de pregatire: 180 min
Sursa: amalia80