O reteta pe care o preparam cu drag mai ales in timpul iernii, cand muraturile sunt bune si aromate.
Fasolea alba se alege, se spala in 2-3 ape si se lasa la muiat timp de 10 ore.
Se pune la fiert la foc mic timp de o ora. Fasolea este fiarta cand incep boabele sa se crape pe mijloc.
Carnatii traditionali, sau de casa, putin afumati se taie rondele de 2-3 cm.
Carnatii taiati ii punem la prajit fara ulei intr-o cratita termorezistenta.
Cand s-au prajit adaugam uleiul. In uleiul incins adaugam ceapa, apoi ardeiul, ambele taiate cuburi sau felii.
Dupa 5 minute, timp in care am mestecat cu lingura de lemn, adaugam morcovul ras marunt. Dupa ce s-a muiat si morcovul adaugam sucul de rosii incalzit si lasa sa dea 2 clocote.
Dupa aceea adaugam fasolea fiarta si lasam sa fiarba impreuna timp de 15 minute. Eu acoper cratita cu un capac sa fiarba mai bine.
Presaram sarea, piperul, cimbrul si patrunjelul, mestecam bine, acoperim si inchidem focul.
Dupa 10-15 minute servim fasolea calda, impreuna cu muraturi.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.