O rețetă pe care o preparăm cu drag mai ales în timpul iernii, când murăturile sunt bune și aromate.
Fasolea albă se alege, se spală în 2-3 ape și se lasă la muiat timp de 10 ore.
Se pune la fiert la foc mic timp de o oră. Fasolea este fiartă când încep boabele să se crape pe mijloc.
Cârnații tradiționali, sau de casă, puțin afumați se taie rondele de 2-3 cm.
Cârnații tăiați îi punem la prăjit fără ulei într-o cratiță termorezistentă.
Când s-au prăjit adăugăm uleiul. În uleiul încins adăugăm ceapa, apoi ardeiul, ambele tăiate cuburi sau felii.
După 5 minute, timp în care am mestecat cu lingura de lemn, adăugăm morcovul ras mărunt. După ce s-a muiat și morcovul adăugăm sucul de roșii încălzit și lăsăm să dea 2 clocote.
După aceea adăugăm fasolea fiartă și lăsăm să fiarbă împreună timp de 15 minute. Eu acopăr cratița cu un capac să fiarbă mai bine.
Presărăm sarea, piperul, cimbrul și pătrunjelul, amestecăm bine, acoperim și închidem focul.
După 10-15 minute servim fasolea caldă, împreună cu murături.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.