O variantă ușoară de a găti crapul la cuptor împreună cu legumele, fără a face miros de prăjeală de pește în casă!
Morcovul, ceapa și cartofii se taie felii subțiri, se așază în două straturi într-un vas termorezistent cu ulei și se presară cu condimente. Ultimul strat este format din felii subțiri de mere. Se dă la cuptor la foc mediu împreună cu 50 ml de apă pentru 30 de minute.
După 30 de minute, fără a mesteca legumele, așezăm peștele peste legume.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu sau capac și dăm la cuptor pentru 15 minute. După acest timp, scoatem capacul sau folia și lăsăm încă 5 minute să se rumenească.
Dacă dorim peștele mai prăjit, putem să luăm capacul mai devreme.
Servim cald cu mămăliguță!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.