Un aperitiv f. ușor de făcut și chiar dacă este prăjită ceapa, comparând cu chipsurile cred că este mai puțin dăunător. Ceapa rămâne crocantă dar nu mai este iute și sunt bune și calde și reci.
Ceapa se curăță și se taie rondele. Se desface ușor fiecare inel să nu se rupă.
Făina se amestecă cu două linguri de apă foarte rece, se pune oul, sarea și piperul și se amestecă bine. Nu se pune sare pe ceapă pt. că se înmoaie. Se pun pe rând inele de ceapă în compoziția cu ou.
...și se prăjesc în uleiul încâlzit bine. Nu se pun multe deodată în ulei să nu se atingă între ele. Se prăjesc pe ambele părți și se scot pe hârtie de bucătărie, scurse bine de ulei. Atenție că se prăjesc foarte repede, eu am avut ajutorul meu de nădejde care mă ajutat.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.