Vă prezint varianta "de bază" a rețetei mele de dovlecei la cuptor. Cu timpul am îmbunătățit-o adăugându-i măsline și cârnațiori afumați, dar este deosebit de gustoasă și așa. Cașul se topește fin împreună cu dovleceii formând o budincă pentru zile de sărbătoare!
Într-un vas yena uns cu ulei punem dovleceii tăiați rondele de 1 cm. Le adăugăm 50 ml de apă, îi acoperim cu capacul și dăm timp de 10-15 minute la cuptor la foc maxim.
După ce s-au topit/muiat dovleceii în cuptor adăugăm în tava oul bătut și cuburi de caș de oaie.
Presărăm cu condimente și lăsăm la cuptor la foc mic timp de 20-30 de minute.
Când s-a făcut oul este gata!
Lăsăm 5 minute să se odihnească și servim!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.