Va prezint varianta "de baza" a retetei mele de dovlecei la cuptor. Cu timpul am imbunatatit-o adaugandu-i masline si carnaciori afumati, dar este deosebit de gustoasa si asa. Casul se topeste fin impreuna cu dovleceii formand o budinca pentru zile de sarbatoare!
Intr-un vas yena uns cu ulei punem dovleceii taieti rondele de 1 cm. Le adaugam 50 ml de apa, ii acoperim cu capacul si dam timp de 10-15 minute la cuptor la foc maxim.
Dupa ce s-au topit/ muiat dovleceii in cuptor adaugam in tava oul batut si cuburi de cas de oaie.
Presaram cu condimente si lasam la cuptor la foc mic timp de 20-30 de minute.
Cand s-a facut oul este gata!
Lasam 5 minute sa se odihneasca si servim!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.