Această rețetă o pregătesc vara cu ardeii proaspeți și iarna cu ardeii congelați. Dacă ai preparat-o odată cu siguranță o vei face și a doua oară!
Ardeii se coc pe jar și se curăță de coajă.
Se taie felii de 20-30 cm și se pun la prăjit în 50 ml de ulei.
Amestecăm smântâna cu făina albă și punem peste ardei.
Mestecăm continuu până se leagă făina. Adăugăm sarea, piperul și pătrunjelul. Mestecăm bine și lăsăm să se odihnească cu capac deasupra timp de 5-10 minute.
Servim calzi cu mămăliguță!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.