Orez cu prune uscate

rețeta postată de

Orezul se combină foarte bine cu carne sau legume. Gustul nemaipomenit al orezului cu prune uscate ne aduce aminte de copilărie.

Ingrediente
Orez
1 pahar
   
Prune uscate
1 pahar
   
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Zahăr
1 lingura
Puteți adăuga mai mult
Lămâie
1 buc
Puteți folosi acid citric
Apă
2 pahare
Să fie în proporție 2:1 cu orezul
Pași de urmat
Pas 1

Orezul se spală bine, se usucă și se pune la prăjit cu o lingură de ulei.


Orez cu prune uscate - Pas 1
Pas 2

În timp ce se prăjește orezul, se spală prunele, se scot sâmburii și apoi se taie prunele (Le puteți tăia cum vă dorește inima)


Orez cu prune uscate - Pas 2
Pas 3

După ce s-a rumenit orezul, opriți focul și puneți apa la fiert.


Orez cu prune uscate - Pas 3
Pas 4

Când a dat apa în clocot, adăugați orezul prăjit, prunele tăiate, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine și lăsați până ce orezul este fiert.

Orez cu prune uscate - Pas 4
Pas 5

Se servește cu smântână dulce sau pudră.

Poftă bună!

Orez cu prune uscate - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min