Orezul se combină foarte bine cu carne sau legume. Gustul nemaipomenit al orezului cu prune uscate ne aduce aminte de copilărie.
Orezul se spală bine, se usucă și se pune la prăjit cu o lingură de ulei.
În timp ce se prăjește orezul, se spală prunele, se scot sâmburii și apoi se taie prunele (Le puteți tăia cum vă dorește inima)
După ce s-a rumenit orezul, opriți focul și puneți apa la fiert.
Când a dat apa în clocot, adăugați orezul prăjit, prunele tăiate, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine și lăsați până ce orezul este fiert.
Se servește cu smântână dulce sau pudră.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.