Orezul se combina foarte bine cu carne sau legume. Gustul nemaipomenit al orezului cu prune uscate ne aduce aminte de copilarie.
Orezul se spala bine, se usuca si se pune la prajit cu o lingura de ulei.
In timp ce se prajeste orezul, se spala prunele, se scot samburii si apoi se taie prunele (Le puteti taia cum va doreste inima)
Dupa ce sa rumenit orezul, opriti focul si puneti apa la fiert.
Cand a dat apa in clocot, adaugati orezul prajit, prunele taiate, zaharul si sucul de lamaie. Amestecati bine si lasati pana ce orezul este fiert.
Se serveste cu smantana dulce sau pudra.
Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.