Ficat cu ciuperci

reteta postata de

Ciuperci + Ficat = Combinatie perfecta

Ingrediente
Ficat de vita
600 g
Ciuperci
400 g
Rosii
100 g
Vin alb demisec
100 ml
Ghimbir
20 g
Ceapa verde
3 buc
O legatura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare,piper
1 lingurita
Dupa gust
Pasi de urmat
Pas 1

Ficatul de vita se spala bine, se usuca si se taie in fasii de circa 1 cm grosime. Apoi se condimenteaza si se pune pe o tava unsa cu ulei. Se tine la cuptor aproximativ 15 min. la 180*C.

Ficat cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

In acest timp, ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie turnati putin ulei si adaugati ciupercile.

Ficat cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

In timnp ce se prajesc ciupercile, se taie rosiile, ceapa verde si ghimbirul (E de dorit sa taiati ghimbirul in bucati mai mari, ca sa-l scoateti dupa ce este gata mancarea). Cand au scazut ciupercile, adaugati rosiile, ceapa si ghimbirul.

Ficat cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Aproximativ, dupa 15 min. la legumele scazute adaugati ficatul si vinul alb. Se condimenteaza, se pune capacul si se mai tine circa 10 min. la foc mic.

Ficat cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Se serveste fierbinte.

 

Enjoy!

Ficat cu ciuperci - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (5 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 35 min