Ciuperci + Ficat = Combinatie perfecta
Ficatul de vita se spala bine, se usuca si se taie in fasii de circa 1 cm grosime. Apoi se condimenteaza si se pune pe o tava unsa cu ulei. Se tine la cuptor aproximativ 15 min. la 180*C.
In acest timp, ciupercile se curata, se spala si se taie in bucati medii. Intr-o tigaie turnati putin ulei si adaugati ciupercile.
In timnp ce se prajesc ciupercile, se taie rosiile, ceapa verde si ghimbirul (E de dorit sa taiati ghimbirul in bucati mai mari, ca sa-l scoateti dupa ce este gata mancarea). Cand au scazut ciupercile, adaugati rosiile, ceapa si ghimbirul.
Aproximativ, dupa 15 min. la legumele scazute adaugati ficatul si vinul alb. Se condimenteaza, se pune capacul si se mai tine circa 10 min. la foc mic.
Se serveste fierbinte.
Enjoy!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.