Ficat cu ciuperci

rețeta postată de

Ciuperci + Ficat = Combinație perfectă

Ingrediente
Ficat de vită
600 g
   
Ciuperci
400 g
   
Roșii
100 g
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Ghimbir
20 g
   
Ceapă verde
3 buc
O legătură
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare, piper
1 lingurita
După gust
Pași de urmat
Pas 1

Ficatul de vită se spală bine, se usucă și se taie în fâșii de circa 1 cm grosime. Apoi se condimentează și se pune pe o tavă unsă cu ulei. Se ține la cuptor aproximativ 15 min. la 180°C.

Ficat cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

În acest timp, ciupercile se curăță, se spală și se taie în bucăți medii. Într-o tigaie turnați puțin ulei și adăugați ciupercile.

Ficat cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

În timp ce se prăjesc ciupercile, se taie roșiile, ceapa verde și ghimbirul (E de dorit să tăiați ghimbirul în bucăți mai mari, ca să-l scoateți după ce este gata mâncarea). Când au scăzut ciupercile, adăugați roșiile, ceapa și ghimbirul.

Ficat cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Aproximativ, după 15 min. la legumele scăzute adăugați ficatul și vinul alb. Se condimentează, se pune capacul și se mai ține circa 10 min. la foc mic.

Ficat cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Se servește fierbinte.

 

Enjoy!

Ficat cu ciuperci - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (5 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 35 min