Ciuperci + Ficat = Combinație perfectă
Ficatul de vită se spală bine, se usucă și se taie în fâșii de circa 1 cm grosime. Apoi se condimentează și se pune pe o tavă unsă cu ulei. Se ține la cuptor aproximativ 15 min. la 180°C.
În acest timp, ciupercile se curăță, se spală și se taie în bucăți medii. Într-o tigaie turnați puțin ulei și adăugați ciupercile.
În timp ce se prăjesc ciupercile, se taie roșiile, ceapa verde și ghimbirul (E de dorit să tăiați ghimbirul în bucăți mai mari, ca să-l scoateți după ce este gata mâncarea). Când au scăzut ciupercile, adăugați roșiile, ceapa și ghimbirul.
Aproximativ, după 15 min. la legumele scăzute adăugați ficatul și vinul alb. Se condimentează, se pune capacul și se mai ține circa 10 min. la foc mic.
Se servește fierbinte.
Enjoy!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.