Bulgărași cu floricele

rețeta postată de

M-am plictisit de tot felul de floricele, gen floricele cu bacon sau sare și am hotărât să fac ceva mai deosebit. S-au primit niște aricei haioși și foarte delicioși:)

Ingrediente
Porumb de floricele
100 g
Să nu luați din acela care se face la microunde
Ciocolată menaj
100 g
   
Unt
20 g
Puteți folosi unt de arahide
Miere de albine
50 g
   
Ulei de floarea-soarelui
10 ml
   
Cognac
10 ml
Puteți lua esență de rom sau vanilie
Pași de urmat
Pas 1

Într-un vas se înfierbântă uleiul, se pune porumbul, se acoperă vasul și se fac floricelele, apoi jumătate din ele se sfărâmă sau se taie bucățele

Bulgărași cu floricele - Pas 1
Pas 2

Ciocolata menaj se rupe în bucăți mai mici sau se rade, apoi se topește la bain-marie, iar când este topită complet, se încorporează untul și coniacul.

Bulgărași cu floricele - Pas 2
Pas 3

Floricelele sfărâmate se amestecă în compoziția de ciocolată și se lasă la răcit (să nu țineți prea mult, că după aia nu o să vă iasă bine bulgărașii).

Bulgărași cu floricele - Pas 3
Pas 4

Cu o lingură, se porționează și se formează niște mingiute care se ung cu miere.

Bulgărași cu floricele - Pas 4
Pas 5

Fiecare mingiută se tăvălește prin floricelele întregi și se presează manual a le îmbrăca.

 

Să aveți poftă!

Bulgărași cu floricele - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g ()
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min